RO77
TABELUL DE DESCRIERE A FUNCŢIILOR
BUTONUL DE SELECTARE A FUNCŢIILOR
OFF Pentru a întrerupe prepararea şi a opri cuptorul.
LAMP
(BEC)
Pentru a aprinde/stinge becul din cuptor.
SPECIALS (SPECIALE)
DEFROST
(DECONGELARE)
Pentru a accelera decongelarea alimentelor. Poziţionaţi alimentele pe
nivelul din mijloc. Se recomandă să lăsaţi alimentele în ambalajul lor
pentru a evita deshidratarea suprafeţei.
KEEP WARM
(MENŢINERE LA
CALD)
Pentru a menţine calde şi crocante alimentele proaspăt gătite (de
ex.: carne, alimente prăjite sau budinci). Poziţionaţi alimentele pe
nivelul din mijloc. Funcţia nu se activează dacă temperatura din cuptor
depăşeşte 65°C.
RISING
(DOSPIRE)
Pentru dospirea optimă a aluaturilor dulci sau sărate. Pentru ca dospirea
să fie de calitate, funcţia nu se activează dacă temperatura din interiorul
cuptorului depăşeşte 40°C. Aşezaţi aluatul pe nivelul 2. Nu este necesar
să preîncălziţi cuptorul.
ECO FORCED AIR
(ECO AER FORŢAT)
Pentru gătirea pe un nivel a fripturilor umplute şi a bucăţilor de carne.
Cu această funcţie, procesul de coacere este susţinut prin funcţionarea
intermitentă şi la intensitate redusă a ventilatorului, ceea ce împiedică
uscarea excesivă a alimentelor. Pe durata utilizării funcţiei ECO, lumina
rămâne stinsă în timpul procesului de coacere şi poate fi aprinsă
temporar apăsând butonul de confirmare. Pentru a mări la maximum
eficienţa energetică, se recomandă să nu deschideţi uşa cuptorului în
timpul preparării alimentelor. Se recomandă să folosiţi nivelul 3. Nu este
necesar să preîncălziţi cuptorul.
CONVENTIONAL
(CONVENŢIONAL)
Pentru a găti orice fel de mâncare, pe un singur nivel. Utilizaţi nivelul 3.
Pentru coacerea pizzei, a plăcintelor picante şi a dulciurilor cu
umplutură lichidă, folosiţi nivelul 1 sau 2. Preîncălziţi cuptorul înainte de
a introduce alimentele.
CONVECTION BAKE
(COACERE CONVECŢIE)
Pentru gătirea cărnii şi a plăcintelor cu umplutură lichidă (dulci sau
sărate), pe un singur nivel. Utilizaţi nivelul 3. Preîncălziţi cuptorul înainte
de a introduce alimentele.
FORCED AIR
(CONVECŢIE)
Pentru a găti simultan, pe două niveluri, diferite tipuri de alimente care
necesită aceeaşi temperatură de preparare (de ex.: peşte, legume,
prăjituri). Această funcţie poate fi folosită pentru a prepara diverse
alimente fără ca mirosurile să treacă de la un aliment la altul. Folosiţi
nivelul 3 pentru a găti pe un singur nivel. Pentru a găti pe două niveluri,
folosiţi nivelurile 1 şi 4 după ce preîncălziţi cuptorul.
MAXI COOKING
(GĂTIT MAXI)
Pentru prepararea bucăţilor mari de carne (peste 2,5 kg). Folosiţi nivelul
1 sau 3, în funcţie de mărimea bucăţii de carne. Nu este necesar să
preîncălziţi cuptorul. Se recomandă să întoarceţi carnea în timpul
coacerii pentru a obţine o rumenire uniformă şi să o stropiţi din când în
când pentru a nu se usca excesiv.