33
R
O
NORME DE SIGURANŢĂ IMPORTANTE
NU ÎNCĂLZIŢI ŞI NU UTILIZAŢI MATERIALE
INFLAMABILE înăuntrul cuptorului sau lângă
cuptor. Vaporii pot crea riscul de incen-
diu sau explozie.
NU UTILIZAŢI CUPTORUL DVS. CU MICROUNDE
pentru a usca îmbrăcăminte, hârtie,
mirodenii, ierburi aromate, lemn, fl ori,
fructe sau alte materiale combustibile.
Există pericol de incendiu.
N
U COACEŢI ALIMENTELE PESTE TIMPUL RECOMAN-
DAT. Există pericol de incendiu.
N
U LĂSAŢI CUPTORUL NESUPRAVEGHEAT, în spe-
cial când utilizaţi hârtie, plastic sau alte
materiale combustibile în procesul de
coacere. Hârtia se poate carboniza sau
lua foc, iar unele obiecte din plastic se
pot topi dacă sunt utilizate la încălzirea
alimentelor.
D
ACĂ MATERIALELE DINĂUNTRU / DINAFARA CUP-
TORULUI SE APRIND, SAU OBSERVAŢI FUM, ţineţi
închisă uşa cuptorului şi stingeţi cup-
torul. Deconectaţi cablul de alimen-
tare sau închideţi alimentarea cu curent
de la tabloul de siguranţe sau de la
întrerupător.
CITIŢI CU ATENŢIE ŞI PĂSTRAŢI PENTRU VIITOARE CONSULTAŢII
N
U PERMITEŢI COPIILOR să utilizeze cuptorul
nesupravegheaţi decât după ce le-aţi dat
instrucţiuni adecvate, în aşa fel încât să fi e
în stare să utilizeze cuptorul în mod sigur
şi să înţeleagă riscurile ce pot apărea prin
utilizarea improprie a aparatului.
Aparatul nu este destinat a fi folosit de co-
pii mici sau de persoane infi rme,
fără supraveghere. Copiii
mici trebuie supravegheaţi
pentru a fi siguri că nu se
joacă cu aparatul.
În cazul în care cuptorul poate
fi folosit în mod combinat, copiii pot să-
l folosească doar sub supravegherea unui
adult, din cauza temperaturilor mari gen-
erate.
N
U UTILIZAŢI CUPTORUL DVS. CU
MICROUNDE pentru a încălzi re-
cipiente sigilate ermetic.
Presiunea creşte şi se pot
provoca pagube când aces-
tea sunt deschise sau pot exploda.
OUĂ
N
U UTILIZAŢI CUPTORUL DVS. CU MICROUNDE pentru
a găti sau a încălzi ouă întregi cu sau
fără coajă, întrucât acestea pot
exploda chiar şi după terminar-
ea încălzirii cu microunde.
G
ARNITURILE UŞII ŞI ZONELE GARNITURII UŞII tre-
buie să fi e verifi cate periodic ca să nu fi e
deteriorate. Dacă aceste zone sunt deteri-
orate aparatul trebuie să nu mai fi e pus în
funcţiune până când n-au fost reparate de
către un tehnician califi cat.
N
U UTILIZAŢI vapori sau substanţe chimi-
ce corozive în acest aparat. Acest tip de
cuptor este destinat în mod specifi c pen-
tru încălzirea sau pregătirea alimentelor.
Nu este destinat pentru uzul industrial
sau de laborator.