z
116
direct în aparat, de exemplu, cu un
vas.
2. Pornirea aparatului
0 Porniþi aparatul apãsând pe butonul
ON/OFF (Figura 1/A). LED-ul de
alimentare (Figura 1/B, roºu) se va
aprinde ºi LED-ul indicator de
temperaturã (Figura 1/C, verde) va
lumina intermitent.
Dupã ce a fost obþinutã temperatura
doritã, indicatorul de temperaturã va
lumina constant. Indicatorul de
temperaturã va lumina din nou
intermitent pentru a indica faptul cã
aparatul reîncãlzeºte apa.
3. Adãugarea cafelei mãcinate
(figurile 3, 4)
0 Luaþi suportul pentru filtru, retrageþi
piedica de siguranþã pentru degete ºi
plasaþi filtrul pentru o ceaºcã de
cafea sau filtrul pentru douã ceºti de
cafea în suportul pentru filtru
(Figura 3).
3
Doar modelul EEA 130: Atunci
când folosiþi porþii preambalate,
introduceþi filtrul pentru porþii
preambalate (Figura 1/M ºi
Figura 5).
0 Puneþi cafea mãcinatã în filtru.
Utilizare:
O linguriþã pentru dozare plinã pentru
filtrul de 1 cafea, 2 linguriþe pline
pentru filtrul de 2 cafele.
0 Apãsaþi uºor cafeaua mãcinatã în
filtru (Figura 4) utilizând presa pentru
cafea mãcinatã (Figura 1/J).
Asiguraþi-vã cã dupã ce aþi presat
cafeaua, filtrul tot este umplut la
nivelul marginii cu cafea mãcinatã.
Înlãturaþi cafeaua mãcinatã de pe
marginea filtrului.
3
Nu apãsaþi cafeaua mãcinatã prea
tare în filtru. Într-un asemenea caz,
fluxul de apã prin cafea poate
scãdea considerabil. (Vedeþi de
asemenea „Ce se întâmplã dacã...”)
3
Dacã mãcinaþi dumneavoastrã
boabele de cafea, alegeþi nivelul
mediu de mãcinare.
4. Rotirea suportului pentru
filtru (figurile 6, 7)
0 Poziþionaþi suportul pentru filtru în
dispozitivul de fixare al filtrului astfel
încât mânerul suportului pentru filtru
sã se afle sub triunghiul al din stânga
(Figura 6, “1“).
0 Rãsuciþi suportul pentru filtru înspre
dreapta cât mai mult (Figura 6, „2”),
astfel încât mânerul sã fie îndreptat
înspre exterior ºi este situat sub linia
albã dintre cele douã puncte
(Figura 7, „3”).
5. Poziþionarea ceºtilor
dedesubt (Figura 8)
0 Poziþionaþi una sau douã ceºti sub
orificiile suportului pentru filtru
(Figura 8).
6. Filtrarea unui expresso
3
Aparatul trebuie sã ajungã la
temperatura de operare (lumina
verde este aprinsã, Figura 1/C).
0 Rãsuciþi cadranul selector
(Figura 1/E) în poziþia . Apa va
trece cu presiune prin cafeaua
mãcinatã.
3
Înaintea procesului de filtrare
efectivã, cafeaua mãcinatã este
umezitã pentru a-i extrage aroma.
Mai apoi, procesul de filtrare este
continuat.
0 Atunci când a fost filtratã cantitatea
de expresso doritã, rotiþi cadranul
selector înapoi în poziþia "•".
3
De fiecare datã dupã prepararea
unui expresso sau dupã utilizarea
aburului, când cadranul selector se
aflã în poziþia "•", apa rãmasã este
direcþionatã spre rezervorul colector.
Fiecare ceaºcã suplimentarã este
filtratã utilizându-se apã proaspãtã.
Astfel puteþi obþine toatã savoarea
unui expresso. De aceea rezervorul
822_949_384 EEA120_130_Elux.book Seite 116 Freitag, 28. Dezember 2007 5:42 17