NLNL
RO
21
Vă mulţumim că aţi ales acest aparat versatil de bătut frişca de
la Hendi. Cu această unealtă universală de bucătărie puteţi crea o
multitudine de deserturi uşoare, creme, spume dulci sau sărate şi
de asemenea sosuri. Ingredientele cum sunt cafeaua, siropul de
ciocolată, crema de vanilie, etc. pot fi folosite în aparatul de bătut
frişcă Hendi, dar doar dacă nu conţin substanţe insolubile.
Pentru calitate garantată, vă rugăm folosiţi doar rezervorul de
frişcă de la Hendi. Vă rugăm să citiţi instrucţiunile cu atenţie înain-
te de a-l folosi pentru prima dată!
Instrucţiuni de folosire
(vedeţi ilustraţiile pe paginile pliate ale coperţii)
1. Atunci când folosiţi aparatul de bătut frişcă pentru prima dată,
sau dacă nu l-aţi mai folosit de mult timp, clătiţi recipientul cu apă
călduţă, iar apoi cu apă rece înainte de a-l umple cu frişcă.
2. Umpleţi recipientul cu ingrediente lichide bine amestecate şi tari
(fig. 1). Nu depăşiţi niciodată cantitatea maximă de umplere mar-
cată pe fundul recipientului (maxim jumătate dintr-un sfert 0,25 l
pentru 0,25 L din recipient, maxim un sfert 0,5 L pentru un reci-
pient de 0,5 L sau 0.95 litru pentru un recipient de 0.95 L.) Dacă
doriţi să îndulciţi frişca, vă recomandăm să folosiţi sirop de zahăr.
Dacă folosiţi zahăr sau întăritor de frişcă, amestecaţi şi dizolvaţi-l
complet mai întâi într-o cantitate mică de frişcă pentru a evita for-
marea cocoloaşelor.
3. Asiguraţi-vă că garnitura capacului este poziţionată corect şi ferm
în partea de sus (fig. 1). Puneţi capacul pe recipient şi înşurubaţi-l
strâns astfel: Învârtiţi capacul în sensul acelor de ceasornic până
când simţiţi rezistenţă, apoi mai învârtiţi încă un sfert de tură. Nu
înşurubaţi prea mult! (fig. 2)
4. Introduceţi rezervorul argintiu Hendi (N
2
O) în suportul pentru re-
zervor după cum arată imaginea (fig. 1)
5. Înşurubaţi suportul şi rezervorul în supapa de admisie până când
gazul este eliberat şi auziţi un fâsâit (fig. 3). Folosiţi un rezervor
pentru umplere (2 încărcătoare pentru 1 sfert /recipient de 0.95
litru). Agitaţi recipientul repede de 4-5 ori în plan vertical. Atunci
când folosiţi frişcă dietetică, răcită bine sau alte amestecuri, agi-
taţi de până la zece ori. Deşurubaţi suportul şi rezervorul (fig. 4).
Fâsâitul care se aude atunci când deşurubaţi este normal. Scoa-
teţi şi aruncaţi rezervorul folosit. Rezervoarele Hendi sunt făcute
din oţel de calitate superioară şi pot fi reciclate.
6. Pentru a dispersa conţinutul, ţineţi aparatul vertical (duza de de-
corare să fie îndreptată in jos) la 1 cm deasupra suprafeţei. Apoi
apăsaţi uşor mânerul (fig. 4). Dacă frişca nu este suficient de tare,
mai agitaţi o dată. Atunci când îl folosiţi mai târziu nu agitaţi din
nou. Păstraţi aparatul în frigider dar nu în congelator. Înainte de
a-l pune în frigider, scoateţi duza de decorare de pe adaptor, clătiţi
cu apă caldă şi înlocuiţi. Conţinutul se va menţine proaspăt câteva
zile în frigider.
Informaţii importante
Luaţi în considerare următoarele puncte importante:
1. Pentru a avea un rezultat mai bun, răciţi bine aparatul în apă rece
sau în frigider înainte de a-l umple.
2. Folosiţi doar ingrediente solubile. Pentru a îndulci amestecul
este cel mai bine să folosiţi sirop de zahăr sau îndulcitori lichizi.
Zahărul granulat sau sarea trebuie mai întâi dizolvată în apă sau
în frişcă. Folosiţi doar condimente pudră sau lichide. Substanţe-
le insolubile cum sunt seminţele şi pulpa etc. previn închiderea
pistonului de dispersie sau pot afecta funcţionarea corectă a apa-
ratului. Dacă folosiţi amestecuri făcute în blender vă rugăm să fo-
losiţi o strecurătoare fină pentru a îndepărta seminţele sau pulpa.
3. Aparatul Hendi pentru frişcă este foarte bun pentru prepararea
spumelor reci, sosurilor sau a spumelor. Nu este adecvat pentru
sosuri calde! Nu depozitaţi lichide acide puternice, cum ar fi sucul
de mere, lămâi sau portocale în sifonul pentru frişcă.