RO
2 3
ACCESORIILE
Descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere de pe
www.hotpoint.eu pentru mai multe informaţii
WWW
GRĂTAR METALIC
TAVĂ DE COLECTARE A
PICĂTURILOR
TAVĂ DE COPT TIJĂ PENTRU ROTISARE
Numărul de accesorii poate varia în funcţie de modelul
achiziţionat.
Alte accesorii pot fi achiziţionate separat de la serviciul de
asistenţă tehnică post-vânzare.
INTRODUCEREA GRĂTARULUI METALIC ŞI A ALTOR
ACCESORII
Introduceţi grătarul metalic orizontal, culisându-l
pe ghidaje şi asigurându-vă că partea cu marginea
ridicată este orientată în sus.
Alte accesorii, cum ar fi tava de colectare a picăturilor
şi tava de copt, sunt introduse orizontal, în acelaşi
mod ca şi grătarul metalic.
DEMONTAREA ŞI REMONTAREA GHIDAJELOR
PENTRU GRĂTAR
• Pentru a demonta ghidajele pentru grătar, ridicaţi-
le şi trageţi-le de părţile inferioare: Ghidajele pentru
grătar pot fi acum demontate.
• Pentru a remonta ghidajele pentru grătar,
reintroduceţi-le mai întâi în locaşul superior.
Menţinându-le ridicate, culisaţi-le în compartimentul
pentru preparare, apoi coborâţi-le în poziţia aferentă
în locaşul inferior.
FUNCŢII
Descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere de pe
www.hotpoint.eu pentru mai multe informaţii
WWW
UTILIZAREA ROTISORULUI
Împingeţi tija prin centrul
bucăţii de carne (legată
cu sfoară în cazul cărnii de
pasăre) şi culisaţi carnea
pe tijă până când este
poziţionată ferm în furcă şi
nu se mişcă. Împingeţi cea
de-a doua furcă în bucata de
carne şi culisaţi-o până când
o menţine ferm în poziţie.
Strângeţi şurubul de fixare pentru a se menţine în
poziţie.
Introduceţi vârful în
locaşul corespunzător din
compartimentul pentru
preparare al cuptorului
şi sprijiniţi porţiunea
rotunjită pe suportul
corespunzător.
Vă rugăm să reţineţi: Pentru
a colecta zeama rezultată în
urma preparării, poziţionaţi
dedesubt tava de colectare a picăturilor şi adăugaţi 500 ml
de apă potabilă. Pentru a evita arsurile provocate de tija
fierbinte, manevraţi-o apucând numai de mânerul din plastic
(care trebuie îndepărtat înainte de a începe procesul de
preparare).
SETTI
SETTING (SETARE) 99
Pentru modificarea setărilor cuptorului
(oră, limbă, volum semnal sonor, luminozitate, mod
Eco, unitate de măsură, putere).
Vă rugăm să reţineţi: Când modul Eco este activ,
luminozitatea afişajului va fi redusă după câteva secunde,
pentru a se economisi energie. Aceasta este reactivată
automat după apăsarea oricăruia dintre butoane etc.
MODURI AUTOMATE
MEAT
MEAT (CARNE) 19
Această funcţie selectează automat
temperatura şi metoda de preparare optime
pentru carne. Această funcţie activează intermitent
ventilatorul la viteză mică pentru a preveni uscarea
excesivă a alimentelor.
POULT
POULTRY (CARNE DE PASĂRE) 29
Această funcţie selectează automat
temperatura şi metoda de preparare optime
pentru carnea de pasăre. Această funcţie activează
intermitent ventilatorul la viteză mică pentru a
preveni uscarea excesivă a alimentelor.
CASSE
CASSEROLE (TOCANĂ) 39
Această funcţie selectează automat
temperatura şi metoda de preparare optime pentru
diferite tipuri de paste.
BREAD
BREAD (PÂINE) 49
Această funcţie selectează automat
temperatura şi metoda de preparare optime pentru
toate tipurile de pâine.
PIZZA
PIZZA 59
Această funcţie selectează automat
temperatura şi metoda de preparare optime pentru
toate tipurile de pizza.
PASTR
PASTRY CAKES (PRODUSE DE
PATISERIE) 69
Această funcţie selectează automat temperatura şi
metoda de preparare optime pentru toate tipurile de
prăjituri (torturi dospite, prăjituri umplute, tarte etc.).
RISIN
RISING (DOSPIRE) 79
Pentru a ajuta la dospirea eficientă
a aluaturilor dulci sau picante. Pentru a menţine
calitatea dospirii, nu activaţi funcţia în cazul în care
cuptorul este încă fierbinte după finalizarea unui
ciclu de preparare.
WARM
WARM KEEPING (MENŢINERE LA
CALD) 89
Pentru a menţine calde şi crocante alimentele
proaspăt gătite.
* Funcţie utilizată ca referinţă pentru declararea eficienţei
energetice în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 65/2014
MANUALE
CONVENTIONAL (CONVENŢIONAL)* 19
Pentru a prepara orice fel de alimente, pe un
singur nivel.
CONVECTION BAKE (COACERE CU
CONVECŢIE) 29
Pentru prepararea cărnii sau coacerea prăjiturilor cu
umplutură lichidă pe un singur nivel.
FORCED AIR (AER FORŢAT) 39
Pentru prepararea diferitor alimente care necesită
aceeaşi temperatură de preparare, pe mai multe niveluri
(maximum trei) în acelaşi timp. Această funcţie poate
fi folosită pentru a prepara diverse alimente fără ca
mirosurile să treacă de la un aliment la altul.
GRILL 49
Pentru a frige medalioane, frigărui şi cârnaţi,
pentru a gratina legume sau pentru a prăji pâinea.
Atunci când frigeţi carne, vă recomandăm să utilizaţi o
tavă de colectare a picăturilor pentru a colecta zeama
rezultată în urma preparării: Poziţionaţi tava pe oricare
dintre nivelurile de sub grătarul metalic şi adăugaţi 500
ml de apă potabilă.
TURBO GRILL 59
Pentru a frige bucăţi mari de carne (pulpe, muşchi
de vită, carne de pui). Vă recomandăm să utilizaţi o
tavă de colectare a picăturilor pentru a colecta zeama
rezultată în urma preparării: Poziţionaţi tava pe oricare
dintre nivelurile de sub grătarul metalic şi adăugaţi 500
ml de apă potabilă. Tija pentru rotisare (dacă intră în
dotare) poate fi utilizată cu această funcţie.
QUICK PREHEAT (PREÎNCĂLZIRE RAPIDĂ) 69
Pentru preîncălzirea rapidă a cuptorului.
ECO FORCED AIR (AER FORŢAT ECO)* 79
Pentru prepararea fripturilor umplute şi a
fileurilor de carne pe un singur nivel. Alimentele nu se
usucă excesiv datorită circulaţiei delicate şi intermitente
a aerului. Atunci când se utilizează această funcţie,
lumina aferentă funcţiei ECO va rămâne stinsă pe
parcursul desfăşurării procesului de preparare, însă poate
fi reaprinsă temporar apăsând pe butonul OK. Pentru
a utiliza ciclul ECO şi, în consecinţă, pentru a optimiza
consumul de energie, uşa cuptorului nu trebuie deschisă
până când alimentele nu sunt gătite complet.
PYRO
AUTOMATIC CLEANING – PYRO
(CURĂŢARE AUTOMATĂ – PYRO) 89
Pentru eliminarea reziduurilor, cu ajutorul unui
ciclu de curăţare la o temperatură foarte înaltă
(aproximativ 500 °C). Sunt disponibile două cicluri de
autocurăţare: un ciclu complet şi un ciclu rapid (ECO).
Utilizarea unui ciclu complet este recomandată
numai în cazul unui cuptor foarte murdar, iar
utilizarea ciclului mai scurt este recomandată dacă
funcţia este utilizată la intervale regulate.