- 7 -
ROMÂN
1. Prăjirea pâinii combină prepararea propriu-zisă şi uscarea pâinii; nivelurile de umezeală diferă de la o pâine la
cealaltă, ceea ce poate rezulta în diverse durate de prăjire.
2. Această unitate poate fi folosită pentru prăjirea de câte 2 sau 4 felii.
3. Pentru pâine uşor uscată, folosiţi un nivel de putere mai scăzut decât în mod normal.
4. Pentru pâinea proaspătă sau integrală, folosiţi un nivel mai ridicat decât în mod normal.
5. Feliile groase de pâine pot necesita două cicluri.
6. Pâine congelată: Gofrele congelate, clătitele, french toast-ul şi covrigii (bagel) congelaţi trebuie să fie încălzite cu
ajutorul butonului de dezgheţare.
7. Produse de patiserie: Aveţi grijă când prăjiţi produsele de patiserie. Umplutura se poate înfierbânta puternic înainte
ca suprafaţa produsului de patiserie să se rumenească.
BUTON DE DEZGHEŢARE
Butonul de dezgheţare este destinat mai întâi decongelării şi apoi prăjirii pâinii, ceea ce prelungeşte puţin ciclul de prăjire.
1. Introduceţi feliile de pâine în fante.
2. Rotiţi selectorul de putere în poziţia dorită:
Nivelul 1-2: pentru pâine congelată şi articole congelate mai subţiri, precum clătitele congelate.
Nivelul 3-4: pentru produse de patiserie, gofre congelate, french toast subţire şi covrigi refrigeraţi.
Nivelul 5-6: pentru articole congelate mai groase, precum covrigii, pâinea tăiată manual şi french toast-ul gros.
3. Apăsaţi mânerul suportului de pâine în jos până ce acesta se fixează în poziţie.
4. Când ciclul ia sfârşit, suportul de pâine va ridica pâinea prăjită în sus.
BUTON DE REÎNCĂLZIRE
1. Introduceţi feliile de pâine în fante.
2. Apăsaţi nivelul suportului de pâine în jos până ce acesta se fixează în poziţie.
3. Apăsaţi butonul de reîncălzire.
4. Când ciclul ia sfârşit, suportul de pâine va ridica pâinea prăjită în sus.
BUTON BAGEL (CHIFLA)
1. Introduceţi chifla tăiat sau brioşa englezească cu părţile tăiate orientate spre interiorul prăjitorului. Numai bobinele
din interior se vor încălzi.
2. Apăsaţi mânerul suportului de pâine în jos până ce acesta se fixează în poziţie.
3. Apăsaţi butonul bagel.
4. Când
ciclul ia sfârşit, suportul de pâine va ridica chifla în sus.
CURĂŢARE ŞI ÎNTREŢINERE
1. Scoateţi întotdeauna prăjitorul de pâine din priza electrică şi lăsaţi-l să se răcească înainte de curăţare.
2. Se interzice utilizarea de agenţi de curăţare abrazivi. Este suficient să ştergeţi exteriorul cu o cârpă umezită şi curată,
uscând în întregime. Aplicaţi orice agent de curăţare pe cârpă şi nu direct pe prăjitorul de pâine.
3. Pentru a îndepărta firimiturile, scoateţi tava de firimituri în afară, aruncaţi-le şi curăţaţi tava. Nu acţionaţi niciodată
prăjitorul de pâine fără tava de firimituri în locaşul său.
4. Pentru a îndepărta orice bucăţi de pâine rămase în prăjitor, răsturnaţi prăjitorul cu partea inferioară în sus şi scuturaţi
uşor. Nu introduceţi niciodată instrumente dure sau ascuţite în fante, deoarece puteţi deteriora prăjitorul şi puteţi crea
riscuri.
5. Nu înfăşuraţi niciodată cablul în jurul prăjitorului; folosiţi locaşul de cablu din partea inferioară a prăjitorului.