16
OPERARE
Depozitarea alimentelor în mod
eficient
• Alimentele pot îngheța sau se pot strica dacă
sunt depozitate la o temperatură
necorespunzătoare. Setați temperatura corectă
a frigiderului pentru a putea depozita alimente.
• Depozitaţi alimentele congelate sau alimentele
refrigerate în interiorul recipientelor etanşate.
• Verificaţi data de expirare şi eticheta
(instrucţiunile de depozitare) înainte de a
depozita alimente în interiorul aparatului.
• Nu depozitați alimente pentru o perioadă lungă
cazul în care acestea se strică repede la
temperatură scăzută.
• Nu amplasați alimente necongelate în contact
direct cu alimente deja congelate. Nu depozitați
o cantitate excesivă de alimente proaspete.
- Dacă doriți să congelați alimente pe mai multe
zile, depozitați doar până la aproximativ 2/3
din capacitatea maximă de congelare.
• Congelați alimente în cantități împărțite în porții
pentru congelare mai rapidă, decongelare și
procesare mai rapide.
• Puneţi alimentele refrigerate sau alimentele
congelate în frigider sau în congelator imediat
după cumpărare.
• Păstrați carnea macră și peștele în recipiente
adecvate în frigider, astfel încât să nu intre în
contact cu alte produse alimentare sau să picure
pe acestea.
• Alimentele refrigerate și alte produse alimentare
pot fi depozitate în partea superioară a
sertarului pentru legume.
• Evitați recongelarea alimentelor care s-au
dezghețat complet. Alimentele care sunt
recongelate după ce s-au dezghețat complet își
pierd savoarea și valoarea nutritivă.
- Scoateți doar cantitatea de alimente de care
aveți nevoie. Consumați rapid alimentele
decongelate. Acestea pot fi congelate doar
după gătire.
• Răciţi alimentele fierbinţi înainte de depozitare.
Dacă este pusă prea multă mâncare fierbinte în
interior, temperatura din interiorul aparatului
poate creşte şi poate afecta negativ alte alimente
depozitate în aparat.
• Nu umpleţi excesiv aparatul. Aerul rece nu poate
circula în mod corespunzător atunci când
aparatul este supraîncărcat.
• Dacă setați o temperatură prea scăzută pentru
alimente, acestea ar putea îngheța. Nu setați o
temperatură mai mică decât temperatura
necesară pentru depozitarea corespunzătoare a
alimentelor.
• În cazul în care în aparat sunt compartimente
reci, nu depozitați legume și fructe cu un
conținut ridicat de umiditate în compartimentele
reci, deoarece acestea pot îngheța din cauza
temperaturii scăzute.
• Respectați întotdeauna instrucțiunile
producătorului alimentelor cu privire la durata
permisă de depozitare a alimentelor congelate.
Nu depășiți durata de depozitare recomandată a
alimentelor.
- Marcați data de depozitare, durata permisă de
depozitare și numele alimentelor de pe
ambalaj pentru a preveni depășirea limitei de
timp de depozitare pentru acestea.
• În cazul unei căderi de tensiune, contactați
compania de electricitate și întrebați cât de mult
va dura.
- În timpul în care curentul este oprit ar trebui
să evitați să deschideți ușa.
- După revenirea electricității, verificați starea
alimentelor.
- Dacă penele de curent durează o perioadă mai
îndelungată, în special în lunile de vară, vă
rugăm să respectați aceste îndrumări:
- Nu puneți alimente suplimentare în aparat în
timpul penei de curent.
- Dacă se anunță pana de curent și este de
așteptat ca aceasta să dureze mai mult de 10
ore, pregătiți gheață și așezați-o într-un
recipient de pe raftul de sus al frigiderului.
- Din cauza creșterii de temperatură din aparat
în timpul unei pene de curent sau al unei alte
defecțiuni, termenul de valabilitate al
alimentelor se reduce, iar calitatea acestora
scade. Dacă este necesar, procesați alimentele
decongelate și congelați-le din nou în stare
gătită.