4
Ghid de utilizare şi întreţinere
Utilizarea aparatului
Prima utilizare
După instalare, așteptai cel puin două ore înainte de a conecta aparatul la reeaua electrică. Conectai aparatul la reeaua de
alimentare cu energie electrică; acesta începe să funcioneze automat. Temperaturile ideale de depozitare a alimentelor sunt
presetate din fabrică.
După pornirea aparatului, trebuie să așteptai 4-6 ore pentru a atinsă temperatura de depozitare corectă pentru un aparat
umplut la nivel normal. Dacă aparatul este prevăzut cu ltru antibacterian și anti-miros, amplasai-l în ventilator, așa cum se
indică pe ambalajul ltrului. Dacă este emis semnalul sonor, înseamnă că alarma de temperatură a intervenit: apăsai pe buton
pentru a opri alarmele sonore.
Compartimentul frigider și depozitarea alimentelor
Compartimentul frigider permite depozitarea alimentelor și băuturilor proaspete. Compartimentul frigider se dezgheaă
complet automat. Prezena ocazională a unor picături de apă pe peretele posterior interior al compartimentului este un semn
al desfășurării etapei de dezgheare automată. Apa rezultată din dezgheare este dirijată într-un canal de evacuare și apoi
colectată într-un recipient de unde se evaporă.
Notă: temperatura ambientală, frecvenţa deschiderii uşilor şi poziţia aparatului poate inuenţa temperaturile interioare din cele două
compartimente. Setaţi temperaturile în funcţie de aceşti factori. În condiţii de umiditate foarte ridicată, se poate forma condens în
compartimentul frigider, mai ales pe rafturile din sticlă. În acest caz, se recomandă să închideţi recipientele care conţin lichide (de exemplu,
o oală cu supă), să ambalaţi alimentele cu conţinut mare de apă (de exemplu, legume) şi să porniţi ventilatorul dacă există în dotare. Toate
sertarele, rafturile de pe uşă şi rafturile pot scoase.
Circulaia aerului
Aerul ventilat permite o mai bună distribuire a temperaturilor în interiorul compartimentelor și, prin urmare, o mai bună
conservare a alimentelor și reducerea umidităii în exces. Nu obstrucionai zona de ventilare.
Modul de depozitare a alimentelor și băuturilor proaspete
Alimentele care produc o cantitate mare de gaz etilenic (merele, caisele, perele, piersicile, avocado, smochinele, prunele,
anele, pepenele, fasolea) și cele care sunt sensibile la acest gaz, cum ar fructele, legumele și salata, trebuie întotdeauna să
e separate sau ambalate pentru a nu reduce timpul cât acestea pot depozitate; de exemplu, nu depozitai roșii împreună
cu fructe de kiwi sau varză. Nu depozitai alimentele prea aproape unele de altele, pentru a permite o circulaie sucientă
a aerului. Folosii recipiente din plastic reciclabil, metal, aluminiu și sticlă, precum și folie transparentă pentru a ambala
alimentele.
Dacă avei o cantitate mică de alimente de depozitat în frigider, vă recomandăm să folosii rafturile aate deasupra sertarului
pentru fructe și legume, deoarece aceasta este zona cea mai rece din compartiment. Folosii întotdeauna recipiente închise
pentru lichide sau alimente care pot elimina mirosuri sau pot contaminate prin transferul de mirosuri sau arome, sau
acoperii-le. Pentru a evita căderea sticlelor, putei folosi suportul pentru sticle (disponibil la anumite modele).
**
Legendă
ZONA TEMPERATĂ
Recomandată pentru depozitarea fructelor
tropicale, conservelor, băuturilor, ouălor,
sosurilor, murăturilor, untului, gemurilor
ZONA RECE
Recomandată pentru depozitarea brânzei,
laptelui, alimentelor de consum zilnic,
delicateselor, iaurtului
ZONA CEA MAI RECE
Recomandată pentru depozitarea mezelurilor,
deserturilor, cărnii și peștelui
SERTAR PENTRU FRUCTE ȘI LEGUME
**
Pentru modelele dotate cu un COMPARTIMENT
„0 ° ZONE”, „zona cea mai rece” este evideniată
în legendă