7
Timpul de depozitare si temperatura
Harta atasata la sfirsitul instructiunilor de folosire va da
informatii despre timpul de depozitare in
compartimentul de alimente proaspete.
Timpul de depozitare nu poate fi determinat cu
exactitate in avans, acesta depinzind de gradul de
prospetime si de modul de transport a alimentelor. De
aceea aceasta harta este doar informativa.
Este bine sa depozitati alimentele congelate numai
daca aceasta nu a apucat sa se dezghete deloc pina la
depozitarea lor in compartimentul de cuburi de gheata.
Modul de folosire al compartimentului
de cuburi de gheata
Se pot obtine -2 °C in functie de setarea termostatului.
Este potrivit pentru refrigerarea rapida si pentru
depozitarea alimentelor in cantitati mici, ca si pentru
cuburi de gheata.
Modul de folosire al compartimentului
de alimente proaspete
Pentru a racire adecvata este necesara o
circulatie a aerului in interior. De aceea va rugam
sa nu acoperiti suprafata rafturilor cu hirtie, tavi, etc.
Nu puneti mincare fierbinte in frigider. Aduceti-
o intii la temperatura camerei. In acest fel
poate fi evitata formarea in exces de gheata.
Mincarurile pot prinde miros una de la cealalta.
De aceea este esential sa puneti mincarea in
vase inchise sau sa o inveliti in folii de celofan,
aluminiu, hirtie cerata, inainte de a o pune in frigider.
In acest fel alimentele isi vor pastra umiditatea (ex:
legumele) si nu se vor usca dupa citeva zile.
Modul de producere a cuburilor de
gheata
Pentru producerea cuburilor de gheata, umpleti tavita
din dotare cu apa si puneti-o in compartimentul de
cuburi de gheata sau pe acesta. Setind termostatul pe
pozitia maxima poate scurta timpul de preparare.
Dupa terminarea operatiei, nu uitati sa setati
termostatul pe pozitia anterioara.
Cuburile de gheata se scot mai usor sub jet de apa si
apoi prin torsionarea sau lovirea tavitei.
Sugestii si idei
In acest capitol sint date sugestii si idei despre cum se
poate obtine o economie de energie si de asemenea
gasiti informatii referitoare la mediu.
Modul de economisire a energiei
Evitati plasarea aparatului intr-un loc insorit sai in
apropierea unei surse de caldura.
Asigurati-va ca condensatorul si compresorul
sint bine ventilate. Nu acoperiti locurile de
ventilare.
Puneti produsele in vase inchise sau folii pentru
a evita producerea de gheata suplimentara.
Nu lasati usa deschisa mai mult decit este
necesar si deschideti-o doar cind aveti nevoie.
Puneti lichide doar in vase inchise.
Puneti alimentele si lichidele doar la tempeartura
camerei.
Decongelati aparatul cind gheata in
compartimentul de cuburi de gheata are o
grosime mai mare de 4-5 mm.
Pastrati condensatorul curat.
Aparatul si mediul inconjurator
Acest aparat nu contine gaze care pot dauna
stratului de ozon nici in circuitul de frig si nici in
materialele izolatoare. Evitati vatamarea unitatii de
racire, in special in spatele aparatului in apropierea
schimbatorului de caldura.
Materialele folosite pentru acest aparat marcate cu
simbolul sint reciclabile.
Informatii si sfaturi utile
Rearanjarea rafturilor este posibila cind usa este
deschisa la un unghi de 90°.
Intretinere
Dezghetarea
Partea de umezeala a camerei de racire sub forma
de gheata, se elimina odata cu incetarea
functionarii frigiderului.
Stratul gros de gheata are un efect izolator, deci
reduce eficienta racirii pe masura cresterii
temperaturii, necesita mai multa energie, la o
anumita grosime nu permite usii congelatorului sa
se deschida, usa putind sa se rupa.
Va recomandam sa dezghetati
congelatorul o data pe saptamina si cind
gheata este mai groasa de 4-5 mm.
Modul de dezghetare:
Intrerupeti alimentarea cu tensiune electrica sau
rotiti butonul termostatului pe pozitia 0.
Goliti cutia. Inveliti alimentele din interior in ziar si
puneti-le intr-un loc racoros sau in alt aparat.
Lasati usa aparatului si a compartimentului de facut
cuburi, deschisa.
Procesul de dezghetare dureaza in general mai
multe ore.La sfirsitul operatiei turnati apa adunata si
stergeti suprafetele umede.