6
SUPRAFEŢELE EXTERIOARE
• Curăţaţi suprafeţele cu ajutorul unei lavete umede
din microfibre. Dacă acestea sunt foarte murdare,
adăugaţi câteva picături de detergent cu pH neutru.
La final, ştergeţi cu o lavetă uscată.
• Nu folosiţi detergenţi corozivi sau abrazivi. Dacă
un asemenea produs intră accidental în contact cu
suprafeţele aparatului, curăţaţi-l imediat cu o lavetă
din microfibre umedă.
SUPRAFEŢELE INTERIOARE
• După fiecare utilizare, lăsaţi cuptorul să se răcească
şi apoi curăţaţi-l, de preferat cât încă este cald, pentru
a îndepărta depunerile sau petele cauzate de resturile
de alimente. Pentru a îndepărta condensul care s-a
format în urma preparării alimentelor cu un conţinut
de apă ridicat, lăsaţi cuptorul să se răcească complet şi
apoi ştergeţi-l folosind o lavetă sau un burete.
• Uşa poate fi demontată şi remontată cu uşurinţă
pentru a se facilita curăţarea geamului din sticlă.
• Utilizaţi un detergent lichid adecvat pentru a curăţa
geamul uşii.
• Rezistenţa superioară a grillului poate fi coborâtă
pentru a curăţa panoul superior al cuptorului.
ACCESORII
După utilizare, puneţi accesoriile la înmuiat în apă
cu detergent lichid de spălare, manipulându-le
cu mănuşi pentru cuptor dacă sunt încă fierbinţi.
Resturile de mâncare pot fi îndepărtate cu o perie de
curăţare sau cu un burete.
Nu utilizai aparate de curăat cu
aburi.
Utilizai mănui de protecie
pe parcursul tuturor acestor
operaiuni.
Efectuai operaiunile necesare
numai când cuptorul este rece.
Deconectai aparatul de la
reeaua electrică.
Nu utilizai burei de sârmă,
burei abrazivi sau produse
de curăare abrazive/corozive,
deoarece acestea ar putea
deteriora suprafaa aparatului.
ÎNTREINEREA I
CURĂAREA
CITIREA TABELULUI CU INFORMAII PRIVIND PREPARAREA
Tabelul indică funcţiile, accesoriile şi nivelurile optime care trebuie
utilizate pentru a găti diferite tipuri de alimente. Duratele de
coacere încep din momentul în care alimentele sunt introduse
în cuptor, fără a se lua în calcul şi preîncălzirea (în cazurile în
care este necesară). Temperaturile şi duratele de preparare au
caracter orientativ şi depind de cantitatea de alimente şi de
tipul de accesorii utilizate. La început, folosiţi cele mai mici setări
recomandate, apoi, dacă alimentele nu sunt gătite sucient, treceţi
la setări mai mari. Se recomandă să folosiţi accesoriile din dotare,
precum şi tăvi de copt şi forme pentru prăjituri din metal, de
culoare închisă. De asemenea, puteţi folosi cratiţe şi accesorii Pyrex
sau din ceramică, dar, în cazul acestora, duratele de preparare vor
puţin mai mari.
GĂTITUL SIMULTAN A UNOR ALIMENTE DIFERITE
Utilizând funcţia „Coacere convecţie”, puteţi prepara simultan
diverse alimente (de exemplu: peşte şi legume). Scoateţi alimentele
care necesită o durată de preparare mai scurtă şi lăsaţi în cuptor
alimentele care necesită un timp de preparare mai îndelungat.
RECOMANDĂRI UTILE
1. Trageţi în afară rezistenţa din locaşul său, apoi
coborâţi-o.
2. Pentru a readuce rezistenţa la poziţia sa, ridicaţi-o,
trageţi-o puţin către dumneavoastră şi asiguraţi-vă că
suportul clapetei este în locaşul corespunzător.
COBORÂREA REZISTENEI SUPERIOARE