20
Pentru a evita contaminarea alimentelor, respectaţi următoarele instrucţiuni
• Deschiderea ușii pentru perioade lungi de timp poate cauza o creștere
semnificativă a temperaturii în compartimentele aparatului.
• Curăţaţi regulat suprafeţele care vin în contact cu alimentele și sistemele de
evacuare accesibile.
• Depozitaţi carnea crudă și peștele în recipiente adecvate din frigider, astfel
încât să nu intre în contact cu alte alimente sau să se scurgă pe acestea.
• Compartimentele cu două stele pentru alimente congelate sunt potrivite
pentru depozitarea alimentelor pre-congelate, depozitarea și producerea
îngheţatei și pentru producerea cuburilor de gheaţă.
• Compartimentele cu una, două și trei stele nu sunt potrivite pentru congelarea
alimentelor proaspete.
Ordine Tipuri de
Compartimente
Temperatură de
depozitare [°C]
Alimente potrivite
1 Frigider +2 ≤ +8 Ouă, alimente gătite, alimente
ambalate, fructe și legume, produse
lactate, prăjituri, băuturi și alte
alimente care nu sunt potrivite pentru
a fi congelate.
2 (***)* –
Congelator
≤ –18 Fructe de mare (pește, creveţi,
scoici), produse acvatice proaspete
și produsele din carne (timpul
recomandat este de 3 luni – valorile
nutritive și gustul scad cu timpul),
potrivit pentru congelarea alimentele
proaspete.
3 *** – Congelator ≤ –18 Fructe de mare (pește, creveţi,
scoici), produse acvatice proaspete
și produsele din carne (timpul
recomandat este de 3 luni – valorile
nutritive și gustul scad cu timpul).
Nu este adecvat pentru congelarea
alimentelor proaspete
4 ** – Congelator ≤ –12 Fructe de mare (pește, creveţi,
scoici), produse acvatice proaspete
și produsele din carne (timpul
recomandat este de 2 luni – valorile
nutritive și gustul). Nu este adecvat
pentru congelarea alimentelor
proaspete.
5 * – Congelator ≤ –6 Fructe de mare (pește, creveţi,
scoici), produse acvatice proaspete
și produsele din carne (timpul
recomandat este de 1 lună – valorile
nutritive și gustul). Nu este adecvat
pentru congelarea alimentelor
proaspete.