16 electrolux utilizãri, tabele ºi sfaturi
Instruciuni generale
• Aºezaþi tava cu tãietura oblicã spre
înainte!
• Puteþi coace cu Temperaturã
superioarã/inferioarã sau Aer
cald i dou forme în acelai timp una
lâng alta pe grilaj. Durata de coacere
se prelungeºte nesemnificativ.
La utilizarea procedeelor pentru
produse îngheþate, tãvile utilizate pot
sã se contracteze pe durata
pregãtirii. Acest lucru se datoreazã
diferenþei mari de temperaturã dintre
produsele îngheþate ºi cuptor. Dupã
rãcirea tãvilor, deformarea va
dispare singurã.
Indicaii pentru tabelele de coacere
În tabele gãsiþi pentru un fel de mâncare
selectat, informaþii cu privire la
temperaturã, timpi ºi nivele de utilizare
corespunzãtoare.
• Temperaturile ºi timpii de coacere
sunt valori orientative, pentru ca
depind de conþinutul aluatului, de
cantitate ºi de forma de coacere.
• Vã recomandãm ca la prima
încercare sã reglaþi valoarea redusã a
temperaturii ºi numai dacã este
necesar, de exemplu în cazul în care
doriþi o rumenire mai puternicã, sau în
cazul în care timpul de coacere este
prea mare, sã alegeþi o temperaturã
mai ridicatã.
• Dacã nu gãsiþi date concrete pentru o
anumitã reþetã, orientaþi-vã dupã un
fel de mâncare similar.
• La coacerea prãjiturilor pe tava de
coacere sau în forme pe mai multe
nivele, este posibil ca timpul de
coacere sã fie mai lung cu 10-15
minute.
• Produsele umede (de exemplu pizza,
prãjiturã cu fructe etc.) vor fi
preparate pe un nivel.
• Diferenþa de înãlþime la începerea
procesului de coacere a produselor
poate sã ducã la diferite grade de
rumenire. În acest caz v rugm s nu
modificai reglajele temperaturii.
Diferenþele de rumenire se
compenseazã pe timpul procesului
de coacere.
• Noul dvs. cuptor poate avea un alt
comportament la coacere/prãjire faþã
de precedentul dvs. aparat. De
aceea, adaptaþi reglajele dorite
(temperaturã, timpi de coacere) ºi
nivele de utilizare conform
recomandãrilor din tabelele
urmãtoare.
În cazul timpilor mai lungi de coacere
puteþi opri cuptorul cu 10 minute mai
repede pentru a utiliza cãldura
rezidualã.
Tabelele sunt valabile, atâta timp cât
nu este altceva precizat, pentru
introducerea produsului în cuptorul
rece.