44
PRĂJIREA PÂINII
1. Aşezați prăjitorul de pâine pe verticală, pe o suprafață stabilă, nivelată, termorezistentă.
2. Băgați întrerupătorul în priză.
3. Comutați butonul de comandă de prăjire la nivelul necesar (1 = mic, 6 = mare).
4. Puneți pâinea în fanta pentru prăjire (grosime maximă 25mm).
5. Apăsați în jos complet mânerul. Nu se va bloca decât dacă prăjitorul este conectat la o sursă de curent.
6. Coborâți suportul pentru pâine în orificiu.
7. Puteți ridica suportul pentru pâine în timpul prăjirii pentru a verifica procesul de prăjire.
8. După ce s-a prăjit pâinea, mânerul se va ridica, însă pâinea va rămâne în orificii până când veți ridica
orificiile suporturile pentru pâine.
9. Pentru a opri prăjirea, apăsați butonul 5.
• Folosiți întotdeauna suporturile pentru pâine.
• Suporturile pentru pâine vor fi fierbinți după ce pâinea s-a prăjit. Manevrați-le cu grijă și
așezați-le întotdeauna pe o suprafață rezistentă la căldură.
PANINI, CIABATTA ETC.
Folosiți suporturile pentru pâine pentru a prăji panini și ciabatta.
• Tăiați pâinea în așa fel încât să încapă în suportul pentru pâine. Nu umpleți excesiv suportul, acesta
trebuie să intre ușor în orificiul de prăjire.
• Formați un buzunar pentru ingrediente, lăsând netăiată marginea feliei de panini, ciabatta etc. Astfel,
ingredientele nu vor cădea sau scurge în timpul prăjirii.
• Mărunțirea cât mai mică a ingredientelor va da cele mai bine rezultate.
• Asigurați-vă întotdeauna că ingredientele sunt fierbinți înainte de a le consuma.
• Asigurați-vă întotdeauna că ați curățat tava pentru firmituri de ingrediente topite.
• Umpluturile vor fi FIERBINȚI. Aveți grijă când le consumați.
PÂINE CONGELATĂ
1. Lăsați comanda de prăjire la nivelul preferat, introduceți pâinea congelată, coborâți mânerul, apoi
atingeți f.
2. Lumina f se va aprinde, iar timpul de prăjire se va modifica automat pentru a oferi acelaşi nivel de
prăjire pe care îl obțineți cu pâinea necongelată.
ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREŢINERE
1. Scoateți aparatul din priză şi lăsați-l să se răcească.
2. Ştergeți suprafețele exterioare cu o cârpă umedă.
3. Dacă este necesar, spălați suporturile pentru pâine cu apă caldă și detergent. Înainte de a le reutiliza,
clătiți-le și uscați-le bine.
RECICLAREA
W
Pentru a evita problemele de mediu și de sănătate cauzate de substanțele periculoase,
aparatele și bateriile reîncărcabile și cele obișnuite marcate cu unul dintre aceste
simboluri, nu trebuie eliminate împreună cu deșeurile municipale nesortate. Eliminați
întotdeauna produsele electrice și electronice și, după caz, bateriile reîncărcabile și
cele obișnuite, la un punct de reciclare/colectare corespunzător.