Zanussi ZCM55001WA Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare
RO
Manual de utilizare 2
SR
Упутство за употребу 25
Aragaz
Штедњак
ZCM55001WA
RO
RS
Cuprins
Informaţii privind siguranţa _ _ _ _ _ _ _ _ 2
Instrucţiuni privind siguranţa _ _ _ _ _ _ _ 4
Descrierea produsului _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 7
Înainte de prima utilizare _ _ _ _ _ _ _ _ _ 8
Plită - Utilizarea zilnică _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 8
Plită - Recomandări ajutătoare _ _ _ _ _ 10
Plită - Îngrijirea şi curăţarea _ _ _ _ _ _ _ 10
Cuptor- Utilizarea zilnică _ _ _ _ _ _ _ _ 11
Cuptor - Utilizarea accesoriilor _ _ _ _ _ 12
Cuptor - Recomandări ajutătoare _ _ _ _ 12
Cuptor - Îngrijirea şi curăţarea _ _ _ _ _ 18
Ce trebuie făcut dacă... _ _ _ _ _ _ _ _ _ 19
Instalarea _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 20
Protejarea mediului înconjurător _ _ _ _ 24
Ne rezervãm dreptul asupra efectuãrii de modificãri.
Informaţii privind siguranţa
Înainte de instalarea şi de utilizarea aparatului, citiţi cu atenţie
instrucţiunile furnizate. Producătorul nu este responsabil dacă
instalarea şi utilizarea incorectă a aparatului provoacă răniri şi
daune. Păstraţi întotdeauna instrucţiunile împreună cu aparatul
pentru consultare ulterioară.
Siguranţa copiilor şi a persoanelor vulnerabile
Avertizare Risc de sufocare, de rănire sau de provocare a
unei incapacităţi funcţionale permanente.
Acest aparat poate fi utilizat de copiii cu vârsta mai mare de 8
ani, de persoanele cu capacităţi fizice, senzoriale sau menta-
le reduse sau de persoanele fără cunoştinţe sau experienţă
dacă sunt supravegheate de o persoană responsabilă pentru
siguranţa lor.
•Nu lăsaţi copiii să se joace cu aparatul. Copiii cu vârsta mai
mică de 3 ani nu trebuie lăsaţi nesupravegheaţi în apropierea
aparatului.
•Nu lăsaţi la îndemâna copiilor ambalajul produsului.
•Nu lăsaţi copiii şi animalele să se apropie de aparat atunci
când acesta este în funcţiune sau când se răceşte. Compo-
nentele accesibile sunt fierbinţi.
•Dacă aparatul are un dispozitiv de siguranţă pentru copii, vă
recomandăm să-l activaţi.
2
www.zanussi.com
•Curăţarea şi întreţinerea curentă nu trebuie efectuate de copii
nesupravegheaţi.
Aspecte generale privind siguranţa
Aparatul şi părţile accesibile ale acestuia devin fierbinţi pe du-
rata utilizării. Nu atingeţi elementele de încălzire.
A nu se folosi aparatul prin intermediul unui cronometru ex-
tern sau cu un sistem telecomandat separat.
•Gătirea neasistată la plită folosind grăsimi sau ulei poate fi
periculoasă şi poate provoca un incendiu.
•Nu încercaţi niciodată să stingeţi focul cu apă. Opriţi aparatul
şi acoperiţi flacăra cu un capac sau cu o pătură anti-incendiu.
Nu depozitaţi nimic pe suprafeţele de gătit.
•Nu folosiţi un aparat de curăţat cu abur pentru a curăţa apara-
tul.
Obiectele de metal, de ex. cuţitele, furculiţele, lingurile şi ca-
pacele nu trebuie puse pe suprafaţa plitei, deoarece se pot
înfierbânta.
Ştergeţi toate resturile varsate pe capac înainte de deschide-
re. Lăsaţi suprafaţa plitei să se răcească înainte de a închide
capacul.
•Nu folosiţi substanţe abrazive dure sau răzuitoare ascuţite de
metal pentru a curăţa sticla uşii deoarece acestea pot zgâria
suprafaţa, ceea ce poate conduce la spargerea sticlei.
Asiguraţi-vă că aparatul este oprit înainte de a înlocui becul
pentru a evita o posibilă electrocutare.
Mijloacele de deconectare trebuie incluse în cablajul fix în
conformitate cu regulile privind cablarea.
În cazul în care cablul de alimentare este deteriorat, acesta
trebuie înlocuit de producător, de un service autorizat sau de
persoane cu o calificare calificare similară pentru a se evita
pericolul.
3
www.zanussi.com
Instrucţiuni privind siguranţa
Instalarea
Avertizare Doar o persoană calificată
trebuie să instaleze acest aparat.
Îndepărtaţi toate ambalajele.
•Dacă aparatul este deteriorat, nu îl instala-
ţi sau utilizaţi.
Respectaţi instrucţiunile de instalare furni-
zate împreună cu aparatul.
Procedaţi cu atenţie sporită atunci când
mutaţi aparatul deoarece acesta este
greu. Purtaţi întotdeauna mănuşi de pro-
tecţie.
Nu trageţi aparatul de mâner.
Respectaţi distanţele minime faţă de alte
aparate şi corpuri de mobilier.
Verificaţi dacă aparatul este instalat având
în jurul său structuri de siguranţă.
Laturile aparatului trebuie să rămână în
apropierea altor aparate sau unităţi cu
aceeaşi înălţime.
Nu instalaţi aparatul pe o platformă.
•Nu aşezaţi aparatul lângă o u
şă sau sub o
fereastră. Astfel, vasele fierbinţi de pe
aparat nu vor cădea atunci când uşa sau
fereastra va fi deschisă.
Conexiunea la reţeaua electrică
Avertizare Risc de incendiu şi de
electrocutare.
Toate conexiunile electrice trebuie realiza-
te de către un electrician calificat.
Aparatul trebuie legat la împământare.
Verificaţi dacă informaţiile de natură elec-
trică, specificate pe plăcuţa cu datele teh-
nice, corespund sursei de tensiune. Dacă
nu, contactaţi un electrician.
Folosiţi întotdeauna o priză cu protecţie la
electrocutare corect instalată.
•Nu folosiţi adaptoare cu căi multiple şi ca-
bluri prelungitoare.
Procedaţi cu atenţie pentru a nu deteriora
ştecherul şi cablul de alimentare electrică.
Contactaţi centrul de service sau un elec-
trician pentru a schimba un cablu de ali-
mentare deteriorat.
•Nu lăsaţi cablurile de alimentare electrică
să intre în contact cu uşa aparatului, în
special atunci când uşa este fierbinte.
•Protecţia la electrocutare a pieselor aflate
sub tensiune şi izolate trebuie fixată astfel
încât să nu permită scoaterea ei fără folo-
sirea unor unelte.
Introduceţi ştecherul în priză numai după
încheierea procedurii de instalare. Asigu-
raţi-vă că priza poate fi accesată după in-
stalare.
•Dacă priza de curent prezintă jocuri, nu
conectaţi la ea ştecherul.
Nu trageţi de cablul de alimentare pentru
a scoate din priză aparatul. Trageţi întot-
deauna de ştecher.
Folosiţi doar dispozitive de izolare adecva-
te: întrerupătoare pentru protecţia liniei, si-
guranţe fuzibile (siguranţele cu şurub tre-
buie scoase din suport), mecanisme de
decuplare pentru scurgeri de curent şi
contactoare.
•Instalaţia electrică trebuie s
ă fie prevăzută
cu un dispozitiv de izolare, care vă permi-
te să deconectaţi aparatul de la reţea la
toţi polii. Dispozitivul izolator trebuie să
aibă o deschidere între contacte de cel
puţin 3 mm.
Racordul la gaz
Toate racordurile la gaz trebuie realizate
de către o persoană calificată.
Înainte de instalare, verificaţi dacă condiţii-
le din reţeaua locală de distribuţie a gazu-
lui (tipul şi presiunea gazului) şi reglajele
aparatului sunt compatibile.
Verificaţi dacă aerul circulă în jurul apara-
tului.
Informaţiile despre alimentarea cu gaz se
găsesc pe plăcuţa cu date tehnice.
4
www.zanussi.com
Acest aparat nu este conectat la un dispo-
zitiv care să evacueze produsele rezultate
în urma combustiei. Aparatul se racor-
dează în conformitate cu reglementările în
vigoare privind instalarea. Acordaţi o deo-
sebită atenţie aspectelor referitoare la
ventilaţia adecvată.
Utilizarea
Avertizare Pericol de vătămare, arsuri
sau electrocutare.
Utilizaţi acest aparat într-un mediu casnic.
Nu modificaţi specificaţiile acestui aparat.
Nu blocaţi fantele de ventilaţie.
•Nu lăsaţi aparatul nesupravegheat în tim-
pul funcţionării.
Dezactivaţi aparatul după fiecare între-
buinţare.
Aparatul devine fierbinte pe durata func-
ţionării. Nu atingeţi elementele de încălzi-
re. Folosiţi întotdeauna mănuşi de protec-
ţie pentru a scoate sau a pune în interior
accesorii sau vase.
•Procedaţi cu atenţie la deschiderea uşii
aparatului atunci când aparatul este în
funcţiune. Este posibilă emisia de aer fier-
binte.
Nu acţionaţi aparatul având mâinile ume-
de sau când acesta este în contact cu
apa.
Nu aplicaţ
i presiune asupra uşii deschise.
A nu se folosi un cronometru extern sau
un sistem de telecomandă separat pentru
comanda aparatului.
Ţineţi întotdeauna închisă uşa aparatului
atunci când acesta este în funcţiune.
Nu puneţi tacâmuri sau capace de oale pe
zonele de gătit. Acestea devin fierbinţi.
•După utilizare, opriţi zona de gătit.
Nu utilizaţi aparatul ca suprafaţă de lucru
sau ca loc de depozitare.
Avertizare Pericol de explozie sau
incendiu.
•Grăsimile şi uleiul, atunci când sunt
încălzite, pot elibera vapori inflamabili. Ţi-
neţi flăcările sau obiectele încălzite depar-
te de grăsimi şi uleiuri atunci când gătiţi.
Vaporii pe care îi eliberează uleiul foarte
fierbinte pot să se aprindă spontan.
Uleiul folosit, care conţine resturi de mân-
care, poate lua foc la temperaturi mai mici
faţă de uleiul care este utilizat pentru pri-
ma dată.
Produsele inflamabile sau obiectele ume-
zite cu produse inflamabile nu trebuie in-
troduse în aparat, nici puse adiacent sau
deasupra acestuia.
•Nu lăsaţi scânteile sau flăcările deschise
să intre în contact cu aparatul atunci când
deschideţi uşa.
•Deschideţi uşa aparatului cu atenţie. Utili-
zarea unor ingrediente cu conţinut de al-
cool poate determina prezenţa aburilor de
alcool în aer.
•Nu încercaţi stingerea unui incendiu cu
apă. Deconectaţi aparatul şi acoperiţi
flacăra cu un capac sau o pătură ignifugă.
Avertizare Pericol de deteriorare a
aparatului.
Pentru a preveni deteriorarea sau decolo-
rarea emailului:
Nu puneţi vase sau alte obiecte în apa-
rat direct pe baza acestuia.
Nu puneţi folie din aluminiu direct pe
baza aparatului.
nu puneţi apă direct în aparatul fierbin-
te.
nu ţineţi vase umede şi alimente în inte-
rior după încheierea gătirii.
procedaţi cu atenţie la demontarea sau
instalarea accesoriilor.
Decolorarea emailului nu are niciun efect
asupra funcţionării aparatului. Nu este un
defect în ceea ce priveşte garanţia legală.
Folosiţi o cratiţă adâncă pentru prăjiturile
siropoase. Sucurile de fructe lasă pete ca-
re pot fi permanente.
•Nu ţineţi vase pe panoul de comandă.
Nu permiteţi evaporarea completă a lichi-
dului din vase.
5
www.zanussi.com
Procedaţi cu atenţie pentru a nu lăsa
obiecte sau vase să cadă pe aparat. Su-
prafaţa poate fi deteriorată.
Nu activaţi zonele de gătit cu vase goale
pe ele sau fără vase.
Nu puneţi folie din aluminiu pe aparat.
Vasele realizate din fontă, aluminiu sau cu
bazele deteriorate pot zgâria suprafaţa vi-
troceramică. Ridicaţi întotdeauna aceste
obiecte atunci când trebuie să le mutaţi pe
plita de gătit.
Acest aparat poate fi utilizat numai pentru
gătit. Nu utilizaţi în alte scopuri, de exem-
plu pentru încălzirea încăperii.
Utilizarea unui aparat de gătit cu gaz are
ca efect producerea de căldură şi ume-
zeală. Asiguraţi o bună ventilare a came-
rei în care aparatul este instalat.
Nu blocaţi fantele de ventilaţie.
Utilizarea îndelungată a aparatului poate
necesita aerisire suplimentară, de exem-
plu deschiderea unei ferestre, sau o venti-
laţie mai eficientă, de exemplu prin mări-
rea puterii ventilaţiei mecanice, dacă
exist
ă.
Folosiţi doar vase stabile cu forma corectă
şi diametrul mai mare decât dimensiunile
arzătoarelor. Există riscul de supraîncălzi-
re şi fisurare a plăcii de sticlă (dacă este
disponibilă).
Când rotiţi brusc butonul din poziţia de
maxim în cea de minim, asiguraţi-vă că
flacăra nu se stinge.
•Poziţionaţi vasele central pe inele şi nu le
lăsaţi să iasă în afara marginii suprafeţei
de gătit.
Utilizaţi doar accesoriile furnizate îm-
preună cu aparatul.
Nu instalaţi adaptoare de flacără pe
arzător.
Avertizare Montaţi mijloace de
stabilizare pentru a împiedica înclinarea
aparatului. Consultaţi capitolul Instalarea.
Capac
Nu modificaţi specificaţiile acestui capac.
•Curăţaţi capacul la intervale regulate.
Nu deschideţi capacul când există lichide
vărsate pe suprafaţă.
Înainte de a închide capacul stingeţi toate
arzătoarele.
•Nu închideţi capacul până când plita şi
cuptorul nu se răcesc complet.
Capacele de sticlă se pot sparge când
sunt încălzite (dacă este aplicabil).
Îngrijirea şi curăţarea
Avertizare Pericol de rănire, incendiu
sau de deteriorare a aparatului.
Înainte de a curăţa aparatul, deconectaţi-l
şi scoateţi ştecherul din priză.
Verificaţi dacă aparatul s-a răcit. Există
riscul de spargere a panourilor vitrate.
Înlocuiţi imediat panourile vitrate ale uşii
dacă acestea sunt deteriorate. Contactaţi
Centrul de Service.
•Atenţie când scoateţi uşa aparatului.
Aceasta este grea!
•Curăţaţi regulat aparatul pentru a preveni
deteriorarea materialului de la suprafaţă.
Resturile de grăsimi sau de alimente din
aparat pot duce la apariţia unui incendiu.
•Curăţaţi aparatul cu o lavetă moale
umedă. Utilizaţi numai detergenţi neutri.
Nu folosiţi produse abrazive, bureţi abrazi-
vi, solvenţi sau obiecte metalice.
•Dacă folosiţi un spray pentru cuptor, res-
pectaţi instrucţiunile de siguranţă de pe
ambalaj.
•Nu cur
ăţaţi emailul catalitic (dacă este ca-
zul) cu nici un tip de detergent.
•Nu curăţaţi arzătoarele în maşina de
spălat vase.
6
www.zanussi.com
Bec interior
Tipul de bec sau de lampă cu halogen uti-
lizat pentru acest aparat este destinat ex-
clusiv aparatelor electrocasnice. Nu îl utili-
zaţi în alte scopuri.
Avertizare Risc de electrocutare.
Deconectaţi aparatul de la sursa de ali-
mentare electrică înainte de a înlocui be-
cul.
•Folosiţi doar becuri cu aceleaşi specifica-
ţii.
Aruncarea la gunoi
Avertizare Risc de rănire sau de
sufocare.
Deconectaţi aparatul de la sursa de ali-
mentare.
•Tăiaţi cablul electric şi îndepărtaţi-l.
Scoateţi dispozitivul de blocare a uşii pen-
tru a preveni închiderea copiilor sau a ani-
malelor de companie în aparat.
Service
Contactaţi centrul de service pentru repa-
rarea aparatului. Vă recomandăm să utili-
zaţi doar piese de schimb originale.
Descrierea produsului
Prezentare generală
1
11
4 5 6 7
8
9
10
12
1
2
3
4
2 3
1
Panoul de comandă
2
Butoanele plitei cu inducţie
3
Buton generator de scântei
4
Butonul de control al temperaturii cupto-
rului
5
Indicatorul Temperatură
6
Indicator alimentare electrică
7
Buton de control al funcţiilor cuptorului
8
Element de încălzire
9
Becul cuptorului
10
Ventilator
11
Plăcuţa cu datele tehnice
12
Nivelurile raftului
7
www.zanussi.com
Structura plitei de gătit
145 mm
145 mm
1 2
3
4
1
Zonă de gătit electrică 1500 W
2
Arzător auxiliar
3
Arzător rapid
4
Zonă de gătit electrică 1000 W
Accesoriile cuptorului
Grătarul cuptorului
Pentru veselă, forme pentru prăjituri, frip-
turi.
Tavă de copt plată
Pentru prăjituri şi fursecuri.
Tavă de coacere plată aluminizată
Pentru prăjituri şi fursecuri.
Compartiment de păstrare
Sub cuptor se află compartimentul de de-
pozitare.
Pentru a utiliza compartimentul, ridicaţi
uşa frontală situată în partea inferioară,
apoi trageţi-o în jos.
Avertizare Compartimentul de
depozitare poate deveni fierbinte în
timpul funcţionării aparatului.
Înainte de prima utilizare
Avertizare Consultaţi capitolele privind
siguranţa.
Atenţie Pentru a deschide uşa
cuptorului, apucaţi întotdeauna de
mijlocul mânerului.
Prima curăţare
Scoateţi toate componentele aparatului.
•Curăţaţi aparatul înainte de prima utilizare.
Atenţie Nu utilizaţi agenţi de curăţare
abrazivi! Aceştia pot deteriora
suprafaţa. Consultaţi capitolul "Îngrijirea şi
curăţarea".
Preîncălzirea
1.
Setaţi funcţia
şi temperatura maximă.
2. Lăsaţi cuptorul să funcţioneze gol timp
de 45 de minute.
3.
Setaţi funcţia
şi temperatura maximă.
4. Lăsaţi cuptorul să funcţioneze gol timp
de 15 de minute.
Acest lucru permite arderea oricărui reziduu
de pe suprafaţa interioară. Accesoriile se pot
încălzi mai tare decât în cazul utilizării nor-
male. Cu această ocazie, cuptorul poate de-
gaja un miros neplăcut şi fum. Acest lucru
este normal. Asiguraţi-vă că încăperea este
aerisită suficient.
Plită - Utilizarea zilnică
Avertizare Consultaţi capitolele privind
siguranţa.
Aprinderea arzătorului
Avertizare Procedaţi cu atenţie când
utilizaţi flacără deschisă în bucătărie.
8
www.zanussi.com
Producătorul nu îşi asumă nicio
responsabilitate în cazul utilizării
necorespunzătoare a flăcării.
Aprindeţi întotdeauna arzătorul înainte
de a pune vase deasupra lui.
Pentru a aprinde arzătorul:
1. Ţineţi apăsat butonul generator de scân-
tei
.
2. În acelaşi timp, rotiţi butonul de co-
mandă la stânga în poziţia maximă
şi
apăsaţi-l pentru a aprinde arzătorul.
3. Eliberaţi butonul generator de scântei
când se aprinde arzătorul, dar menţineţi
butonul de comandă a gazului în
această poziţie timp de aproximativ 5
secunde; pentru a permite încălzirea ter-
mocuplului. În caz contrar, alimentarea
cu gaz va fi întreruptă.
4. După ce flacăra este constantă, o puteţi
ajusta.
În cazul în care arzătorul nu se aprinde
după câteva încercări, verificaţi poziţiile
corecte ale coroanei şi capacului arzătorului.
1
2
3
4
1
Capac arzător
2
Coroană arzător
3
Bujie de aprindere
4
Termocuplu
Avertizare Nu ţineţi apăsat butonul de
control mai mult de 15 secunde.
Dacă arzătorul nu se aprinde nici după 15
secunde, eliberaţi butonul de control, rotiţi-l
pe poziţia "oprit" şi încercaţi să aprindeţi din
nou arzătorul după ce a trecut cel puţin 1
minut.
Important Puteţi aprinde arzătorul fără
dispozitivul electric (de exemplu în cazul în
care nu există curent electric în bucătărie).
Pentru a face acest lucru, puneţi o flacără
lângă arzător, apăsaţi butonul de control
respectiv şi rotiţi-l în sens antiorar la poziţia
maximă de eliberare a gazului.
Dacă arzătorul se stinge din întâmplare,
rotiţi butonul de control pe poziţia "off"
(oprit) şi încercaţi să aprindeţi arzătorul din
nou după cel puţin 1 minut.
Generatorul de scântei poate porni au-
tomat în momentul în care porniţi sursa
de curent, după instalare sau după o pană
de curent. Acest lucru este normal.
Stingerea arzătorului
Pentru a stinge flacăra, rotiţi butonul pe sim-
bolul
.
Avertizare Micşoraţi întotdeauna
flacăra sau opriţi-o înainte de a lua
vasele de pe arzător.
Utilizarea zonelor electrice
Nivelurile de căldură
Buton de co-
mandă
Funcţie
Poziţia Oprit
1 - 6
Nivelurile de căldură
1 - cel mai scăzut nivel de
căldură; 6 - cel mai ridicat ni-
vel de căldură
1. Rotiţi butonul la nivelul de căldură nece-
sar. Se aprinde indicatorul de comandă
al plitei.
2. Pentru a opri gătitul, rotiţi butonul în po-
ziţia
. Dacă toate zonele de gătit sunt
dezactivate, indicatorul de comandă al
plitei se stinge.
Pentru reducerea consumului de ener-
gie folosiţi căldura reziduală. Dezactivaţi
zona de gătit cu aproximativ 5 - 10 minute
înaintea încheierii gătirii.
9
www.zanussi.com
Plita rapidă
O plită rapidă este indicată printr-un punct
roşu situat în mijlocul plitei. Plita rapidă se
încălzeşte mai rapid decât cele obişnuite.
Punctele roşii sunt marcate pe plite. În tim-
pul utilizării, aceste puncte pot deveni necla-
re sau chiar dispărea complet după un anu-
mit timp. Acest lucru nu afectează funcţiona-
rea aparatului.
Plită - Recomandări ajutătoare
Economisirea energiei
•Dacă este posibil, puneţi capace pe vase.
Gazul
Când începe să fiarbă lichidul, reduceţi
flacăra la minim pentru a fierbe la foc mic.
Electricitatea
•Aşezaţi vasele înainte de a porni zona de
gătit.
Stingeţi zona de gătit înainte de termina-
rea duratei de gătit, pentru a utiliza căldu-
ra reziduală.
Fundul oalei şi zona de gătit trebuie să fie
de aceeaşi dimensiune.
Când lichidul începe să fiarbă, reduceţi in-
tensitatea flăcării astfel încât lichidul să
fiarbă liniştit.
Avertizare Folosiţi oale şi cratiţe cu
diametrul corespunzător dimensiunii
arzătorului.
Nu utilizaţi vase de gătit care depăşesc
marginile plitei.
Arzător Diametre vase de gătit
Rapid 160 - 220 mm
Auxiliar 120 - 180 mm
Vesela
Baza vasului trebuie să fie cât mai
groasă şi cât mai plană posibil.
Plită - Îngrijirea şi curăţarea
Avertizare Consultaţi capitolele privind
siguranţa.
Important Pericol de ardere datorită căldurii
reziduale!
Lăsaţi aparatul să se răcească.
Avertizare Înainte de curăţare, opriţi
aparatul şi lăsaţi-l să se răcească.
Avertizare Din motive de siguranţă, nu
curăţaţi aparatul cu un sistem de curăţat
cu aburi sau cu presiune mare.
Avertizare Nu utilizaţi substanţe de
curăţare abrazive, bureţi din sârmă sau
substanţe acide, deoarece pot deteriora
aparatul.
Pentru a curăţa piesele emailate, capacul
şi coroana arzătorului, spălaţi-le cu apă
caldă şi săpun.
•Spălaţi piesele din oţel inoxidabil cu apă,
iar apoi uscaţi-le cu o lavetă moale.
Suporturile pentru vase nu sunt adecvate
pentru spălarea automată; acestea trebuie
spălate manual.
Asiguraţi-vă că aşezaţi corect suporturile
pentru vase după ce le-aţi curăţat.
Pentru o funcţionare corectă a arzătoare-
lor, asiguraţi-vă că braţele suporturilor
pentru vase se află în centrul arzătorului.
Pentru a preveni deteriorarea suprafe-
ţei plitei, procedaţi cu atenţie când rea-
şezaţi suporturile pentru vase.
După curăţare, uscaţi aparatul cu o cârpă
moale.
10
www.zanussi.com
Curăţarea plitei electrice
Important Pericol de ardere datorită căldurii
reziduale!
Lăsaţi aparatul să se răcească.
Zgârieturile sau petele închise la culoa-
re nu au niciun efect asupra modului de
funcţionare a aparatului.
Înlăturarea murdăriei:
1. Pentru îndepărtarea murdăriei utilizaţi
pudră fină de curatat sau un burete .
2. Curăţaţi aparatul cu o cârpă umedă şi
puţin detergent.
3. Încălziţi plita la o temperatură redusă şi
lăsaţi-o să se usuce.
4. Pentru întreţinerea plitelor, curăţaţi-le
din când în când cu puţin ulei pentru
maşini de cusut şi apoi lustruiţi cu hârtie
absorbantă.
Important Pentru marginile din oţel
inoxidabil ale plitei folosiţi un agent de
curăţare corespunzător.
Marginea din oţel inoxidabil a plitei se
poate decolora uşor, ca urmare a sarci-
nii termice.
Cuptor- Utilizarea zilnică
Avertizare Consultaţi capitolele privind
siguranţa.
Activarea şi dezactivarea aparatului
1. Rotiţi butonul pentru funcţiile cuptorului
pe o funcţie de gătit.
2. Rotiţi butonul pentru temperatură la o
valoare a temperaturii.
Când temperatura aparatului creşte, se
aprinde indicatorul de temperatură.
3. Pentru dezactivarea aparatului, rotiţi bu-
tonul pentru funcţiile cuptorului şi buto-
nul pentru temperatură în poziţia Oprit.
Termostatul de siguranţă
Termostatul de siguranţă este un între-
rupător termic incorporat in termostatul
de funcţionare.
Pentru a preveni deteriorarea termostatului
cuptorului datorită supra-încălzirii extreme,
cuptorul are un termostat de siguranţă care
întrerupe alimentarea. În momentul în care
temperatura scade, cuptorul porneşte din
nou automat.
Avertizare Termostatul de siguranţă
acţionează doar dacă termostatul
cuptorului nu funcţionează corect. Când
acest lucru se întâmplă, temperatura
cuptorului este foarte mare şi se poate arde
toată mâncarea. Trebuie să sunaţi imediat la
service pentru a înlocui termostatul
cuptorului.
Funcţiile cuptorului
Funcţia cuptorului Aplicaţie
Poziţia Oprit Aparatul este oprit.
Caldura de sus +
jos
Încălzeşte din partea de sus şi de jos a cuptorului în acelaşi timp. Pen-
tru a coace şi a prăji pe un singur nivel al cuptorului.
Grătar
Pentru frigerea la grătar a alimentelor plate în cantităţi mici în mijlocul
raftului. Pentru a face pâine prăjită. Setaţi temperatura la maxim 210
°C.
Element de încălzi-
re inferior
Căldura provine numai din partea inferioară a cuptorului. Pentru a coa-
ce prăjituri cu bază crocantă sau tare.
11
www.zanussi.com
Funcţia cuptorului Aplicaţie
Gătit forţat cu aer
cald
Pentru a prepara mai multe feluri de mâncare diferite în acelaşi timp.
Pentru prepararea siropului de fructe făcut în casă şi pentru uscarea
ciupercilor sau a fructelor.
Gătitul la căldură
redusă
Pentru a rumeni pâinea, prăjituri, produse de patiserie şi pentru copt.
Cuptor - Utilizarea accesoriilor
Avertizare Consultaţi capitolele privind
siguranţa.
Montarea tăvii de coacere
Puneţi tava în centrul cuptorului, între pere-
tele frontal şi cel posterior. Astfel căldura va
putea circula în faţa şi în spatele tăvii. Tava
trebuie poziţionată ca în imagine, cu partea
înclinată în spate.
Avertizare Nu împingeţi tava până la
peretele posterior al cuptorului. În caz
contrar, circulaţia căldurii în jurul tăvii va fi
împiedicată. Este posibil ca alimentele să se
ardă, în special în partea din spate a
cuptorului.
Introducerea raftului cuptorului
Puneţi grătarul cuptorului în centrul cuptoru-
lui, între peretele frontal şi cel posterior.
Grătarul cuptorului are o formă specială la
spate care ajută la introducerea accesoriului
în poziţia corectă.
Asiguraţi-vă că grătarul cuptorului este pozi-
ţionat ca în imagine.
Cuptor - Recomandări ajutătoare
Atenţie Pentru prăjituri foarte umede
utilizaţi o tavă de copt adâncă. Sucul
fructelor poate păta ireversibil smalţul.
Aparatul are patru niveluri pentru rafturi.
Număraţi nivelurile rafturilor din partea de
jos a podelei aparatului.
•Puteţi găti diferite feluri de mâncare pe
două niveluri în acelaşi timp. Puneţi raftu-
rile pe nivelurile 1 şi 3.
12
www.zanussi.com
Umezeala poate produce condens în apa-
rat sau pe sticla uşii. Acest lucru este nor-
mal. Utilizatorul trebuie să se îndepărteze
întotdeauna de aparat atunci când deschi-
de uşa aparatului pe durata gătirii. Pentru
a reduce condensul, lăsaţi aparatul să
funcţioneze timp de 10 minute înainte de
gătire.
Ştergeţi umezeala după fiecare utilizare a
aparatului.
Nu puneţi obiecte direct pe podeaua apa-
ratului şi nu acoperiţi componentele cu fo-
lie din aluminiu atunci când gătiţi. În caz
contrar este posibilă modificarea rezultate-
lor obţinute şi deteriorarea stratului de
email.
Coacerea prăjiturilor
Cea mai bună temperatură pentru coace-
rea prăjiturilor este între 150°C şi 200°C
•Preîncălziţi cuptorul timp de circa 10 minu-
te înainte de coacere.
Nu deschideţi uşa cuptorului înainte ca 3/4
din durata de coacere să fi trecut.
•Dacă utilizaţi două tăvi de coacere în ace-
laşi timp, lăsaţi un nivel liber pentru raft în-
tre ele.
G
ătirea cărnii şi a peştelui
•Nu gătiţi bucăţi de carne mai mici de 1 kg.
Gătirea unor bucăţi prea mici face carnea
prea uscată.
Pentru a păstra carnea roşie bine făcută la
exterior şi suculentă la interior, setaţi tem-
peratura între 200°C-250°C.
Pentru carnea albă, pui şi peşte, setaţi
temperatura între 150°C-175°C.
Utilizaţi o tavă de scurgere pentru alimen-
tele foarte grase pentru a evita petele pe
cuptor care pot fi permanente.
•Lăsaţi carnea aproximativ 15 minute înain-
te de a o tăia, astfel încât sucul să nu se
scurgă afară.
Pentru a împiedica formarea de prea mult
fum în cuptor pe durata frigerii, adăugaţi
puţină apă în tava de scurgere. Pentru a
preveni condensarea fumului, adăugaţi
apă de fiecare dată după ce se usucă.
Durate de gătit
Duratele de gătit depind de tipul de alimente,
de consistenţa şi volumul lor.
La început, monitorizaţi performanţa când
gătiţi. Găsiti cele mai bune setări (setarea
c
ăldurii, durata de gătit, etc.) pentru vasele,
reţetele şi cantităţile dvs. când utilizaţi acest
aparat.
Căldură de sus + jos
Aliment Tip tavă şi nivel raft
Durata de pre-
încălzire (min)
Temperatura
(°C)
Durata de găti-
re/coacere
(min)
Patiserie (250 g) tava emailată pe nivelul
3
- 150 25 - 30
Prăjitură joasă
(1000 g)
tava emailată pe nivelul
2
10 160 - 170 30 - 35
Plăcintă dospită
cu mere (2000 g)
tava emailată pe nivelul
3
- 170 - 190 40 - 50
Plăcintă cu mere
(1200+1200 g)
2 forme rotunde din alu-
miniu (diametru: 20 cm)
la nivelul 1
15 180 - 200 50 - 60
13
www.zanussi.com
Aliment Tip tavă şi nivel raft
Durata de pre-
încălzire (min)
Temperatura
(°C)
Durata de găti-
re/coacere
(min)
Prăjituri mici (500
g)
tava emailată pe nivelul
2
10 160 - 180 25 - 30
Pandişpan fără
grăsimi (350 g)
1 formă rotundă din alu-
miniu (diametru: 26 cm)
la nivelul 1
10 160 - 170 25 - 30
Tort de clătite
(1500 g)
tava emailată pe nivelul
2
- 160 - 170
45 - 55
1)
Pui, intreg (1.350
g)
raftul cuptorului la nive-
lul 2, tava de copt pe ni-
velul 1
- 200 - 220 60 - 70
Pui, jumătate
(1300 g)
raftul cuptorului la nive-
lul 3, tava de copt pe ni-
velul 1
- 190 - 210 30 - 35
Cotlet de porc
(600 g)
raftul cuptorului la nive-
lul 3, tava de copt pe ni-
velul 1
- 190 - 210 30 - 35
Aluat de prăjitură
(800 g)
tava emailată pe nivelul
2
20 230 - 250 10 - 15
Prăjitură cu droj-
die umplută (1200
g)
tava emailată pe nivelul
2
10 - 15 170 - 180 25 - 35
Pizza (1000 g) tava emailată pe nivelul
2
10 - 15 200 - 220 30 - 40
Prăjitură cu
brânză (2600 g)
tava emailată pe nivelul
2
- 170 - 190 60 - 70
Aluat tartă cu me-
re (1900 g)
tava emailată pe nivelul
1
10 - 15 200 - 220 30 - 40
Prăjitură de
Crăciun (2400 g)
tava emailată pe nivelul
2
10 - 15 170 - 180
55 - 65
2)
Quiche Lorraine
(1000 g)
1 formă rotundă (diame-
tru: 26 cm) la nivelul 1
10 - 15 220 - 230 40 - 50
Pâine ţărănească
(750 + 750 g)
2 forme rotunde din alu-
miniu (diametru: 20 cm)
la nivelul 1
18
3)
180 - 200 60 - 70
Pandişpan româ-
nesc (600 + 600
g)
2 tăvi rotunde, alumini-
zate (lungime: 25 cm) la
nivelul 2
10 160 - 170 40 - 50
Pandişpan româ-
nesc - tradiţional
(600 + 600 g)
2 tăvi rotunde, alumini-
zate (lungime: 20 cm) la
nivelul 2
- 160 - 170 30 - 40
Gogoşi cu drojdie
(800 g)
tava emailată pe nivelul
2
10 - 15 200 - 210 10 - 15
14
www.zanussi.com
Aliment Tip tavă şi nivel raft
Durata de pre-
încălzire (min)
Temperatura
(°C)
Durata de găti-
re/coacere
(min)
Ruladă (500 g) tava emailată pe nivelul
1
10 150 - 170 15 - 20
Bezele (400 g) tava emailată pe nivelul
2
- 100 - 120 40 - 50
Prăjitură sfărâmi-
cioasă (1500 g)
tava emailată pe nivelul
3
10 - 15 180 - 190 25 - 35
Pandispan (600 g) tava emailată pe nivelul
3
10 160 - 170 25 - 35
Prăjitură cu unt
(600 g)
tava emailată pe nivelul
2
10 180 - 200 20 - 25
1) După oprirea aparatului, lăsaţi prăjitura în cuptor încă 7 minute.
2) După oprirea aparatului, lăsaţi prăjitura în cuptor încă 10 minute.
3) Pentru preîncălzire, setaţi temperatura pe 250 °C.
Gătit forţat cu aer cald
Aliment
Tip tavă şi nivel
raft
Durata de pre-
încălzire (minute)
Temperatură (°C)
Durata de gătire/
coacere (minute)
Patiserie (250 g) tavă emailată la
nivel 3
10 140 - 150 20 - 30
Patiserie (250 +
250 g)
tavă emailată la
nivel 1 şi 3
10 140 - 150 25 - 30
Patiserie (250 +
250 + 250 g)
tavă emailată la
nivel 1, 2 şi 3
10 150 - 160 30 - 40
Prăjitură joasă
(500 g)
tavă emailată la
nivel 2
10 150 - 160 30 - 35
Prăjitură joasă
(500 + 500 g)
tavă emailată la
nivel 1 şi 3
10 150 - 160 35 - 45
Prăjitură joasă
(500 + 500 + 500
g)
tavă emailată la
nivel 1, 2 şi 4
1)
10 155 - 165 40 - 50
Plăcintă dospită
cu mere (2000 g)
tavă emailată la
nivel 3
- 170 - 180 40 - 50
Plăcintă cu mere
(1200 + 1200 g)
2 forme rotunde
din aluminiu (dia-
metru: 20 cm) la
nivelul 2
- 165 - 175 50 - 60
Prăjituri mici (500
g)
tavă emailată la
nivel 2
10 150 - 160 20 - 30
Prăjituri mici (500
+ 500 g)
tavă emailată la
nivel 1 şi 3
10 150 - 160 30 - 40
Prăjituri mici (500
+ 500 + 500 g)
tavă emailată la
nivel 1, 2 şi 4
1)
10 150 - 160 35 - 45
15
www.zanussi.com
Aliment
Tip tavă şi nivel
raft
Durata de pre-
încălzire (minute)
Temperatură (°C)
Durata de gătire/
coacere (minute)
Pandişpan fără
grăsimi (350 g)
1 formă rotundă
din aluminiu (dia-
metru: 26 cm) la
nivelul 1
10 150 - 160 20 - 30
Tort de clătite
(1200 g)
tavă emailată la
nivel 2
- 150 - 160
30 - 35
2)
Pui, întreg (1300
g)
grătarul cuptorului
la nivelul 2, tava
de coacere la ni-
velul 1
- 170 - 180 40 - 50
Friptură de porc
(800 g)
grătatul cuptorului
la nivelul 2, tava
de coacere la ni-
velul 1
- 170 - 180 45 - 50
Prăjitură cu droj-
die umplută (1200
g)
tavă emailată la
nivel 2
20 - 30 150 - 160 20 - 30
Pizza (1000 +
1000 g)
tavă emailată la
nivel 1 şi 3
- 180 - 200 30 - 40
Pizza (1000 g) tavă emailată la
nivel 2
- 190 - 200 25 - 35
Prăjitură cu
brânză (2600 g)
tavă emailată la
nivel 1
- 160 - 170 40 - 50
Aluat tartă cu me-
re (1900 g)
tavă emailată la
nivel 2
10 - 15 180 - 200 30 - 40
Prăjitură de
Crăciun (2400 g)
tavă emailată la
nivel 2
10 150 - 160
35 - 40
2)
Quiche Lorraine
(1000 g)
1 formă rotundă
(diametru: 26 cm)
la nivelul 2
10 - 15 190 - 210 30 - 40
Pâine ţărănească
(750 + 750 g)
2 forme rotunde
din aluminiu (dia-
metru: 20 cm) la
nivelul 1
15 - 20
3)
160 - 170 40 - 50
Pandişpan româ-
nesc (600 + 600
g)
2 forme rotunde
din aluminiu (dia-
metru: 25 cm) la
nivelul 2
10 - 15 155 - 165 40 - 50
Pandişpan româ-
nesc - tradiţional
(600 + 600 g)
2 forme rotunde
din aluminiu (dia-
metru: 20 cm) la
nivelul 2
- 150 - 160 30 - 40
Gogoşi cu drojdie
(800 g)
tavă emailată la
nivel 3
15 180 - 200 10 - 15
16
www.zanussi.com
Aliment
Tip tavă şi nivel
raft
Durata de pre-
încălzire (minute)
Temperatură (°C)
Durata de gătire/
coacere (minute)
Gogoşi cu drojdie
(800 + 800 g)
tavă emailată la
nivel 1 şi 3
15 180 - 200 15 - 20
Ruladă (500 g) tavă emailată la
nivel 3
10 150 - 160 15 - 25
Bezele (400 g) tavă emailată la
nivel 2
- 110 - 120 30 - 40
Bezele (400 + 400
g)
tavă emailată la
nivel 1 şi 3
- 110 - 120 45 - 55
Bezele (400 + 400
+ 400 g)
tavă emailată la
nivel 1, 2 şi 4
1)
- 115 - 125 55 - 65
Prăjitură sfărâmi-
cioasă (1500 g)
tavă emailată la
nivel 3
- 160 - 170 25 - 35
Pandişpan (600 g) tavă emailată la
nivel 2
10 150 - 160 25 - 35
Prăjitură cu unt
(600 + 600 g)
tavă emailată la
nivel 1 şi 3
10 160 - 170 25 - 35
1) După ce este gata prăjitura pe nivelul 4, scoateţi-o şi introduceţi prăjitura de pe nivelul 1. Lăsaţi-o la
copt încă zece minute.
2) După oprirea aparatului, lăsaţi prăjitura în cuptor încă 7 minute.
3) Pentru preîncălzire, setaţi temperatura pe 250 °C.
Gătitul la căldură redusă
Aliment
Tip tavă şi nivel
raft
Durata de pre-
încălzire (minute)
Temperatura
(°C)
Durata de gătire/
coacere (minute)
Patiserie (250 g) tava emailată pe ni-
velul 2
20
1)
150 - 160 20 - 25
Prăjitură scăzută
(500 g)
tava emailată pe ni-
velul 2
20
1)
160 - 170 35 - 40
Pizza (1000 g) tava emailată pe ni-
velul 2
20
1)
200 - 210 30 - 40
Ruladă (500 g) tava emailată pe ni-
velul 2
20
1)
160 - 170 20 - 30
Bezele (400 g) tava emailată pe ni-
velul 2
10
1)
110 - 120 50 - 60
Pandişpan (600
g)
tava emailată pe ni-
velul 2
20
1)
160 - 170 25 - 30
Prăjitură cu unt
(600 g)
tava emailată pe ni-
velul 2
20
1)
160 - 170 25 - 30
Pui, întreg
(1.200 g)
pe raftul cuptorului
la nivelul 2
2)
- 220 - 230 45 - 55
1) Aduceţi butonul de temperatură la 250 °C.
2) Puneţi o tavă de copt pe nivelul 1 al cuptorului, sub raft.
17
www.zanussi.com
Când pregătiţi pizza, pentru rezultate
optime, rotiţi butonul de control al cupto-
rului şi pe cel pentru temperatură în poziţia
pentru Pizza.
Cuptor - Îngrijirea şi curăţarea
Avertizare Consultaţi capitolele privind
siguranţa.
•Curăţaţi partea din faţă a aparatului cu o
cârpă moale, înmuiată în apă caldă şi un
agent de curăţare.
Pentru a curăţa suprafeţele metalice, folo-
siţi un agent de curăţare obişnuit
•Curăţaţi interiorul cuptorului după fiecare
utilizare. În acest mod puteţi îndepărta mai
uşor murdăria, care nu se va arde.
Îndepărtaţi murdăria rezistentă cu produse
speciale de curăţat cuptorul.
•Curăţaţi toate accesoriile cuptorului (cu o
cârpă moale, cu apă caldă şi un agent de
curăţare) după fiecare utilizare, apoi lăsa-
ţi-le să se usuce.
•Dacă aveţi accesorii neaderente, nu le
curăţ
aţi cu agenţi agresivi, obiecte ascuţite
sau prin spălare în maşina de spălat vase.
În acest mod se poate distruge stratul an-
tiaderent!
Curăţarea uşii cuptorului
Uşa cuptorului are două panouri vitrate mon-
tate unul peste celălalt. Pentru a uşura
curăţarea cuptorului, uşa poate fi scoasă.
Avertizare Uşa cuptorului se poate
închide dacă încercaţi să scoateţi
panoul vitrat interior când uşa este încă
asamblată.
Avertizare Verificaţi dacă panourile de
sticlă sunt reci, înainte de a curăţa uşa.
Există riscul de spargere a sticlei.
Avertizare Când panourile vitrate ale
uşii sunt deteriorate sau au zgârieturi,
sticla devine slabă şi se poate sparge.
Pentru a preveni acest lucru, trebuie să le
înlocuiţi. Pentru instrucţiuni suplimentare,
contactaţi centrul de service local.
Scoaterea uşii cuptorului şi a panoului
vitrat
1
Deschideţi com-
plet uşa şi apucaţi
de cele două bala-
male ale uşii.
2
Ridicaţi şi rotiţi
pârghiile de pe cele
două balamale.
3
Închideţi uşa
cuptorului până la
prima poziţie de
deschidere (jumăta-
te). Apoi trageţi spre
înainte şi scoateţi-o
din locaş.
1
1
4
Puneţi uşa pe o
suprafaţă stabilă,
protejată de o lavetă
moale.
Cu o şurubelniţă
scoateţi cele 2 şuru-
buri din partea de
jos a uşii.
Important Nu pier-
deţi şuruburile.
18
www.zanussi.com
3
2
2
5
Pentru deschide-
rea uşii interioare
utilizaţi o spatulă din
lemn, plastic sau
material similar.
Ţineţi uşa exterioară
şi împingeţi uşa in-
terioară în sus.
6
Ridicaţi uşa inte-
rioară.
7
Curăţaţi interiorul
uşii.
Curăţaţi panoul vi-
trat cu apă caldă şi
săpun. Uscaţi cu
grijă.
Avertizare Curăţaţi panoul vitrat doar
cu apă caldă şi săpun. Agenţii de
curăţare abrazivi, substanţele pentru
înlăturarea petelor şi obiectele ascuţite (de
exemplu cuţite sau raclete) pot deteriora
sticla.
Introducerea uşii cuptorului şi a panoului
vitrat
După finalizarea procesului de curăţare,
montaţi uşa cuptorului. Pentru a face acest
lucru, parcurgeţi etapele în sens invers.
4
4
5
5
6
Becul cuptorului
Avertizare Aveţi grijă când schimbaţi
becul cuptorului. Deconectaţi
întotdeauna aparatul de la alimentare înainte
de a înlocui becul. Există pericol de
electrocutare.
Avertizare Becurile cu filament din
acest aparat sunt becuri speciale
utilizate numai la aparatele electrocasnice.
Nu le utilizaţi pentru a ilumina camere sau
zone din casă. Dacă trebuie să înlocuiţi un
bec, becul de schimb trebuie să fie de
aceeaşi putere şi dedicat pentru utilizarea în
aparatele electrocasnice.
Înainte de a schimba becul cuptorului:
Dezactivaţi aparatul.
Decuplaţi siguranţele din tablou sau de-
zactivaţi întrerupătorul.
Puneţi o lavetă pe fundul cuptorului. Acest
lucru ajută la protejarea becului şi a capa-
cului de sticlă.
Înlocuirea becului cuptorului:
1. Localizaţi capacul de sticlă al becului din
spatele cavităţii.
Rotiţi capacul de sticlă al becului la stân-
ga şi scoateţi-l.
2. Curăţaţi capacul de sticlă.
3. Înlocuiţi becul cuptorului cu un alt bec
corespunzător, rezistent la o tempera-
tură
de 300 °C.
Folosiţi doar un bec de cuptor de acelaşi
tip cu becul înlocuit. Trebuie să fie de
aceeaşi putere şi dedicat pentru utiliza-
rea în aparatele electrocasnice.
4. Instalaţi capacul de sticlă.
Ce trebuie făcut dacă...
Problemă Cauză posibilă Soluţie
Nu se produce scânteie
pentru aprinderea gazului
Nu există alimentare cu cu-
rent
Asiguraţi-vă că unitatea este conectată la
sursa de energie electrică şi este pornită.
Nu se produce scânteie
pentru aprinderea gazului
Nu există alimentare cu cu-
rent
Examinaţi siguranţa instalaţiei electrice a
locuinţei.
19
www.zanussi.com
Problemă Cauză posibilă Soluţie
Nu se produce scânteie
pentru aprinderea gazului
Capacul şi coroana arzăto-
rului nu sunt aliniate
Capacul şi coroana arzătorului trebuie să
fie aşezate în poziţiile corecte.
Flacăra se stinge imediat
după aprindere
Termocuplul nu se
încălzeşte suficient
După aprinderea flăcării, ţineţi apăsat bu-
tonul de comandă a gazului timp de apro-
ximativ 5 secunde.
Flacăra arde inegal pe cir-
cumferinţa arzătorului
Coroana arzătorului este
blocată de resturi alimenta-
re
Verificaţi dacă injectorul principal nu este
blocat şi coroana arzătorului nu este ob-
strucţionată de resturi alimentare.
Aparatul nu funcţionează
deloc
Siguranţa din tabloul de si-
guranţe este decuplată
Verificaţi siguranţa. Dacă siguranţa de-
clanşează de mai multe ori, adresaţi-vă
unui electrician calificat.
Cuptorul nu se încălzeşte Cuptorul nu este pornit Porniţi cuptorul.
Cuptorul nu se încălzeşte Nu au fost efectuate setări-
le necesare
Verificaţi setările.
Becul cuptorului nu funcţio-
nează
Becul este defect Înlocuiţi becul cuptorului.
Aburul şi condensul se de-
pun pe alimente şi în inte-
riorul cuptorului
Aţi lăsat vasul cu mâncare
prea mult timp în cuptor
Nu lăsaţi vasele cu mâncare în cuptor
mai mult de 15 - 20 minute după termina-
rea procesului de gătit.
Dacă nu puteţi găsi singur o soluţie proble-
mei, contactaţi dealerul sau centrul de servi-
ce.
Datele necesare centrului de service se
găsesc pe plăcuţa cu date tehnice. Aceasta
este amplasată pe cadrul frontal din interio-
rul cuptorului.
Vă recomandăm să notaţi datele aici:
Model (MOD.) .........................................
PNC (codul numeric al produsului) .........................................
Numărul de serie (S-N.) .........................................
Instalarea
Avertizare Consultaţi capitolele privind
siguranţa.
Amplasarea aparatului
Puteţi instala aparatul independent, cu dula-
puri pe una sau ambele laturi şi pe colţ.
20
www.zanussi.com
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52

Zanussi ZCM55001WA Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare