RO14
TABELUL DE DESCRIERE A FUNCŢIILOR
BUTONUL DE SELECTARE A FUNCŢIILOR (continuare)
OFF Pentru a întrerupe prepararea şi a opri cuptorul.
LAMP (BEC) Pentru a aprinde/stinge becul din cuptor.
SPECIALS (FUNCŢII SPECIALE)
DEFROST
(DECONGELARE)
Pentru a accelera decongelarea alimentelor. Poziţionaţi alimentele pe
nivelul din mijloc. Se recomandă să lăsaţi alimentele în ambalajul lor
pentru a evita deshidratarea suprafeţei.
KEEP WARM
(MENŢINERE LA
CALD)
Pentru a menţine calde şi crocante alimentele proaspăt gătite
(de ex.: carne, friptură sau budinci). Poziţionaţi alimentele pe nivelul
din mijloc. Funcţia nu se activează dacă temperatura din cuptor este
mai mare de 65°C.
RISING (DOSPIRE)
Pentru dospirea optimă a aluaturilor dulci sau sărate. Pentru ca
dospirea să fie de calitate, funcţia nu se activează dacă temperatura
din interiorul cuptorului depăşeşte 40°C. Aşezaţi aluatul pe
nivelul 2. Nu este necesar să preîncălziţi cuptorul.
ECO FORCED AIR
(TURBOVENTILATOR
ECO)
Pentru gătirea pe un nivel a fripturilor umplute şi a bucăţilor de carne.
Cu această funcţie, procesul de coacere este susţinut prin funcţionarea
intermitentă şi la intensitate redusă a ventilatorului, ceea ce împiedică
uscarea excesivă a alimentelor. Pe durata utilizării funcţiei ECO, lumina
rămâne stinsă în timpul procesului de coacere şi poate fi aprinsă
temporar apăsând butonul de confirmare. Pentru a mări la maximum
eficienţa energetică, se recomandă să nu deschideţi uşa cuptorului în
timpul preparării alimentelor. Se recomandă să folosiţi nivelul 3. Nu
este necesar să preîncălziţi cuptorul.
CONVENTIONAL
(CONVENŢIONAL)
Pentru a găti orice fel de mâncare, pe un singur nivel. Utilizaţi
nivelul 3. Pentru coacerea pizzei, a plăcintelor picante şi a dulciurilor
cu umplutură lichidă, folosiţi nivelul 1 sau 2.
Nu este necesar să preîncălziţi cuptorul.
CONVECTION BAKE
(CONVECŢIE)
Pentru a găti carne şi plăcinte cu umpluturi lichide (sărate sau dulci),
pe un singur nivel. Utilizaţi nivelul 3. Nu este necesar să preîncălziţi
cuptorul.
FORCED AIR
(TURBOVENTILATOR)
Pentru a găti simultan diferite tipuri de alimente care necesită aceeaşi
temperatură de preparare (de ex. peşte, legume, prăjituri) pe maximum
trei niveluri. Această funcţie permite prepararea alimentelor fără ca
mirosurile să treacă de la un aliment la altul. Folosiţi nivelul 2 pentru a
găti pe un singur nivel, nivelurile 1 şi 4 pentru a găti pe două niveluri şi
nivelurile 1, 3 şi 5 pentru a găti pe trei niveluri. Nu este necesar să
preîncălziţi cuptorul.
MAXI COOKING
(GĂTIT MAXI)
Pentru prepararea bucăţilor mari de carne (peste 2,5 kg). Folosiţi
nivelul 1 sau 3, în funcţie de mărimea bucăţii de carne. Nu este necesar
să preîncălziţi cuptorul. Se recomandă să întoarceţi carnea în timpul
coacerii, pentru a obţine o rumenire uniformă pe ambele părţi. şi să o
stropiţi din când în când pentru a nu se usca excesiv.