RECOMANDĂRI PRIVIND CONGELAREA
Pentru a obţine o congelare eficientă, iată câteva
recomandări importante:
• cantitatea maximă de alimente care poate fi
congelată într-un interval de 24 de ore este
indicată pe plăcuţa cu datele tehnice;
• procesul de congelare durează 24 de ore. În
această perioadă nu se recomandă
adăugarea altor alimente pentru congelare;
• congelaţi numai alimente de calitate
superioară, proaspete şi bine curăţate;
• faceţi porţii mici de alimente, care să se poată
congela rapid şi complet, ca apoi să puteţi
dezgheţa numai cantitatea necesară;
• înfăşuraţi alimentele în folie din aluminiu sau
polietilenă şi verificaţi dacă pachetele sunt
etanşe;
• procedaţi cu atenţie pentru ca alimentele
proaspete, necongelate să nu fie în contact cu
cele deja congelate, evitând astfel creşterea
temperaturii celor din urmă;
• alimentele slabe se pot congela mai bine şi pe
perioade mai lungi decât cele grase; sarea
reduce durata de stocare a alimentelor
congelate;
• îngheţatele pe bază de sucuri, dacă sunt
consumate imediat după scoaterea din
congelator, pot produce degerături ale pielii;
• pentru a putea ţine evidenţa perioadei de
conservare, se recomandă să notaţi data
congelării pe fiecare pachet.
RECOMANDĂRI PENTRU STOCAREA
ALIMENTELOR CONGELATE
Pentru a obţine cele mai bune rezultate de la
acest aparat, procedaţi astfel:
• verificaţi dacă alimentele congelate din comerţ
au fost păstrate în mod corespunzător în
magazin;
• asiguraţi-vă că alimentele congelate sunt
transferate din magazin în congelator cât mai
repede posibil;
• nu deschideţi uşa prea des şi nu o lăsaţi
deschisă mai mult decât este absolut necesar;
• după dezgheţare, alimentele se deteriorează
rapid şi nu mai pot fi recongelate;
• nu depăşiţi perioada de păstrare indicată de
producătorul alimentelor.
ÎNGRIJIREA ŞI CURĂŢAREA
AVERTISMENT! Consultaţi
capitolele privind siguranţa.
AVERTISMENTE GENERALE
ATENŢIE! Scoateţi ştecherul din
priză înainte de a efectua orice
operaţie de întreţinere
Acest aparat conţine hidrocarburi în
unitatea de răcire; prin urmare
întreţinerea şi reîncărcarea trebuie
efectuate numai de tehnicieni
autorizaţi.
Accesoriile şi celelalte piese ale
aparatului nu sunt adecvate pentru a
fi spălate în maşina de spălat vase.
CURĂŢAREA INTERIORULUI
Înainte de a folosi aparatul pentru prima oară,
spălaţi interiorul şi toate accesoriile interne cu
apă călduţă şi cu săpun neutru pentru a înlătura
mirosul specific de produs nou, după care uscaţi
bine.
ATENŢIE! Nu folosiţi detergenţi,
pulberi abrazive, agenţi de curăţare
pe bază de clor sau ulei deoarece
vor deteriora stratul acoperitor.
CURĂŢAREA PERIODICĂ
ATENŢIE! Nu trageţi, nu deplasaţi şi
nu deterioraţi conductele şi/sau
cablurile din interiorul carcasei.
ATENŢIE! Procedaţi cu atenţie
pentru a nu deteriora sistemul de
răcire.
ATENŢIE! Când mutaţi aparatul,
ridicaţi din partea frontală, pentru a
evita zgârierea podelei.
Aparatul trebuie curăţat regulat:
1. Curăţaţi interiorul şi accesoriile cu o soluţie
cu apă caldă şi săpun neutru.
2. Verificaţi regulat garniturile uşii şi ştergeţi-le
pentru a vă asigura că sunt curate.
3. Clătiţi şi uscaţi bine.
28