8 Ţineţi apăsat butonul pentru viteză normală sau butonul pentru viteză turbo pentru a porni
aparatul (g. 4).
Notă: Dacă ingredientele se lipesc de peretele bolului, eliberaţi butonul pentru a opri aparatul şi
desprindeţi ingredientele cu o spatulă sau adăugaţi lichid.
Notă: Lăsaţi întotdeauna aparatul să se răcească după ce tocaţi carne cu blocul tăietor.
9 După procesare, eliberaţi butonul normal sau pentru viteză turbo pentru a opri aparatul şi
aşteptaţi până când blocul tăietor a încetat să se rotească.
10 Apăsaţi butonul de eliberare a capacului de pe bol (1) şi rotiţi capacul în sens orar pentru a-l
extrage (2) (g. 10)
- Aparatul toacă foarte rapid. Utilizaţi butonul pentru viteză normală sau butonul pentru viteză
turbo. Dacă utilizati butonul pentru viteză turbo, utilizaţi-l pentru puţin timp pentru a evita
tăierea prea nă a alimentelor.
- Nu lăsaţi aparatul să funcţioneze prea mult când tocaţi brânză (tare) sau ciocolată. În caz
contrar, aceste ingrediente se înerbântă prea tare, încep să se topească şi devin pline de
cocoloaşe.
- Nu utilizaţi blocul tăietor pentru a tăia ingrediente foarte tari, de tipul boabelor de cafea,
tumericului, nucşoarei şi cuburilor de gheaţă, deoarece astfel puteţi toci lama.
Discul de feliere subţire/mediu şi discul de radere/granulare sunt destinate pentru felierea şi raderea
legumelor precum castravete, morcovi, carto, praz şi ceapă şi a anumitor sortimente de brânză. O
parte a discului de feliere este folosită pentru feliere subţire şi cealaltă pentru feliere medie. O parte
a discului de radere/granulare este destinată pentru radere şi cealaltă pentru granulare. Este sucient
să întoarceţi discul pentru a comuta între cele două funcţii ale ecărui disc.
Nu procesaţi niciodată ingredientele solide, precum cuburile de gheaţă, cu ajutorul discurilor.
Marginile tăioase ale discurilor sunt foarte ascuţite. Nu le atingeţi.
1 Introduceţi suportul pentru instrumente în bol (g. 6).
2 Aşezaţi discul de feliere subţire/mediu sau discul de radere/granulare pe suportul pentru
instrumente cu partea dorită îndreptată în sus (g. 11).
3 Puneţi capacul pe bol (1). Rotiţi capacul în sens antiorar (2) pentru a-l xa (‘clic’) (g. 8).
4 Puneţi ingredientele în tubul de alimentare.
- Tăiaţi ingredientele în bucăţi care să încapă în tubul de alimentare.
- Pentru rezultate optime, umpleţi complet tubul de alimentare.
- Când trebuie să preparaţi o cantitate mare de ingrediente, preparaţi pe rând cantităţi mici şi
goliţi bolul frecvent.
- Pentru a rade brânză, de ex. parmezan, Gouda sau Emmentaler, brânza trebuie să e la
temperatura frigiderului.
5 Fixaţi blocul motor pe capacul bolului (‘clic’) (g. 9).
6 Ţineţi apăsat butonul pentru viteză normală sau butonul pentru viteză turbo pentru a porni
aparatul.
7 Apăsaţi uşor elementul de împingere pe ingrediente în tubul de alimentare.
Telul se foloseşte pentru a prepara frişcă, pentru a bate albuşuri de ou, creme, etc.
1 Conectaţi telul la unitatea de cuplare (g. 12).
71