Whirlpool W6 OS4 4S1 H BL Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide

Acest manual este potrivit și pentru

RO
Ghid de referinţă rapidă
1
DESCRIEREA PRODUSULUI
DESCRIEREA PANOULUI DE COMANDĂ
1. Panoul de comandă
2. Ventilator
3. Rezistenţă circulară
(nu este vizibilă)
4. Ghidaje pentru grătar
(nivelul este indicat pe
partea frontală a cuptorului)
5. Uşa
6. Sertar apă
7. Rezistenţă superioară/grill
8. Bec
9. Plăcuţa cu datele de identificare
(a nu se demonta)
10. Rezistenţă inferioară
(nu este vizibilă)
1. PORNIT / OPRIT
Pentru pornirea şi oprirea
cuptorului, precum şi pentru oprirea
unei funcţii active.
2. ACCES DIRECT LA FUNCII
Pentru accesarea rapidă a funcţiilor
şi meniului.
3. BUTON DE NAVIGARE MINUS
Pentru derularea printr-un meniu şi
reducerea setărilor sau valorilor unei
funcţii.
4. ÎNAPOI
Pentru revenirea la ecranul anterior.
Permite modificarea setărilor în
timpul preparării.
5. AFIAJ
6. CONFIRMARE
Pentru confirmarea unei funcţii
selectate sau a unei valori setate.
7. BUTON DE NAVIGARE PLUS
Pentru derularea printr-un meniu şi
creşterea setărilor sau valorilor unei
funcţii.
8. ACCES DIRECT LA OPIUNI /
FUNCII
Pentru accesarea rapidă a funcţiilor,
duratei, setărilor şi favoritelor.
9. PORNIRE
Pentru a porni o funcţie folosind
setările specificate sau de bază.
5
4
3
2
1
5
4
3
2
1
1
2
3
4
8
9
10
5
7
6
1
2
3 4 5 76 8 9
VĂ MULŢUMIM CĂ AŢI ACHIZIŢIONAT UN PRODUS
WHIRLPOOL
Pentru a benecia de servicii complete de
asistenţă, vă rugăm să vă înregistraţi produsul pe
www . whirlpool . eu/ register
Înainte de a utiliza aparatul, citiţi cu atenţie instrucţiunile
de siguranţă.
2
ACCESORII
GRĂTAR METALIC TAVĂ DE COLECTARE A
PICĂTURILOR
TAVĂ DE COPT GHIDAJE CULISANTE *
Utilizare pentru prepararea
alimentelor sau ca suport
pentru tigăi, forme pentru
prăjituri şi alte articole ale
accesoriilor pentru gătit
adecvate pentru cuptor.
Pentru utilizare ca tavă de
cuptor pentru a prepara
carne, peşte, legume, focaccia
etc. sau poziţionarea sub
grătarul metalic pentru a
colecta zeama rezultată în
urma preparării.
Utilizare pentru coacerea
pâinii şi produselor de
patiserie, dar şi pentru fripturi,
peşte în papiotă etc.
Pentru a facilita introducerea
sau scoaterea accesoriilor.
* Disponibile numai la anumite modele
Numărul şi tipul de accesorii poate varia în funcţie de modelul achiziţionat.
Alte accesorii pot  achiziţionate separat de la serviciul de asistenţă tehnică post-vânzare.
INTRODUCEREA GRĂTARULUI METALIC I A
ALTOR ACCESORII
Introduceţi grătarul metalic orizontal, culisându-l pe
ghidaje şi asigurându-vă că partea cu marginea ridicată
este orientată în sus.
Alte accesorii, cum ar fi tava de colectare a picăturilor şi
tava de copt, sunt introduse orizontal, în acelaşi mod ca
şi grătarul metalic.
DEMONTAREA I REMONTAREA GHIDAJELOR
PENTRU GRĂTAR
. Pentru a demonta ghidajele pentru grătar, ridicaţi-le şi
apoi trageţi uşor partea inferioară din locaş: Ghidajele
pentru grătar pot fi acum demontate.
. Pentru a remonta ghidajele pentru grătar,
reintroduceţi-le mai întâi în locaşul superior.
Menţinându-le ridicate, culisaţi-le în compartimentul
pentru preparare, apoi coborâţi-le în poziţia aferentă în
locaşul inferior.
MONTAREA GHIDAJELOR CULISANTE DACĂ
INTRĂ ÎN DOTARE
Demontaţi ghidajele pentru grătar din cuptor şi
îndepărtaţi folia protectoare din plastic de pe şinele
culisante.
Cuplaţi clema superioară a ghidajului pe ghidajul
pentru grătar şi culisaţi-l până la capăt. Coborâţi şi
cealaltă clemă în poziţie. Pentru a fixa ghidajul, apăsaţi
ferm porţiunea inferioară a clemei spre ghidajul pentru
grătar. Asiguraţi-vă că şinele se pot deplasa liber.
Repetaţi aceşti paşi şi pentru celălalt ghidaj pentru
grătar de la acelaşi nivel.
Vă rugăm să reţineţi: Şinele culisante pot  montate pe orice
nivel.
3
RO
FUNCŢII
6
th
SENSE
Acestea permit prepararea automată integrală pentru
toate tipurile de alimente (lasagna, carne, peşte, legume,
prăjituri şi produse de patiserie, plăcinte, pâine, pizza). Pentru
a utiliza în mod optim această funcţie, urmaţi indicaţiile din
tabelul cu informaţii privind prepararea.
AER FORAT + ABURI
Prin combinarea proprietăţilor aburului cu cele ale aerului
forţat, această funcţie vă permite să gătiţi alimente crocante şi
rumenite frumos la exterior, dar fragede şi suculente la interior.
Pentru a obţine rezultate de preparare optime, vă recomandăm
să selectaţi un nivel RIDICAT de aburi pentru prepararea peştelui,
MEDIU pentru carne şi REDUS pentru pâine şi deserturi.
AER FORAT
Pentru prepararea diferitor alimente care necesită
aceeaşi temperatură de preparare, pe mai multe niveluri
(maximum trei) în acelaşi timp. Această funcţie poate 
folosită pentru a prepara diverse alimente fără ca mirosurile
să treacă de la un aliment la altul.
FUNCII TRADIIONALE
COACERE PRIN CONVECIE
Pentru a prepara carnea, a coace prăjituri cu umplutură
numai pe un singur nivel.
FUNCII COOK 4
Pentru prepararea diferitelor alimente care necesită
aceeaşi temperatură de preparare, pe patru niveluri în
acelaşi timp. Această funcţie poate  utilizată pentru a
prepara fursecuri, prăjituri, pizza rotundă (şi congelată)
şi pentru a prepara o masă completă. Respectaţi tabelul
cu informaţii privind prepararea pentru a obţine cele mai
bune rezultate.
TURBO GRILL
Pentru a frige bucăţi mari de carne (pulpe, muşchi de
vită, carne de pui). Vă recomandăm să utilizaţi o tavă de
colectare a picăturilor pentru a colecta zeama rezultată
în urma preparării: Poziţionaţi tava pe oricare dintre
nivelurile de sub grătarul metalic şi adăugaţi 500 ml de
apă potabilă.
COACERE PRODUS CONGELAT
Funcţia selectează automat temperatură ideală şi cel mai
bun mod de preparare pentru 5 tipuri diferite de alimente
congelate. Nu este necesar să preîncălziţi cuptorul.
FUNCII SPECIALE
» MAXI COOKING
Pentru prepararea bucăţilor mari de carne (peste 2,5 kg).
Se recomandă să întoarceţi carnea în timpul procesului
de preparare, pentru a obţine o rumenire uniformă pe
ambele părţi. Se recomandă să o stropiţi din când în
când pentru a nu se usca excesiv.
» DOSPIRE
Pentru dospirea optimă a aluaturilor dulci sau sărate.
Pentru a menţine calitatea dospirii, nu activaţi funcţia în
cazul în care cuptorul este încă erbinte după nalizarea
unui ciclu de preparare.
» DECONGELARE
Pentru a accelera decongelarea alimentelor. Poziţionaţi
alimentele pe nivelul din mijloc. Lăsaţi alimentele în
ambalaj pentru a se evita deshidratarea acestora la
suprafaţă.
» PĂSTRARE LA CALD
Pentru a menţine calde şi crocante alimentele proaspăt
gătite.
» AER FORAT ECO
Pentru prepararea fripturilor umplute şi a leurilor
de carne pe un singur nivel. Alimentele nu se usucă
excesiv datorită circulaţiei delicate şi intermitente a
aerului. Atunci când se utilizează funcţia ECO, lumina va
rămâne stinsă pe parcursul desfăşurării procesului de
preparare. Pentru a utiliza ciclul ECO şi, în consecinţă,
pentru a optimiza consumul de energie, uşa cuptorului
nu trebuie deschisă până când alimentele nu sunt gătite
complet.
CONVENTIONALCONVENIONAL
Pentru a prepara orice fel de alimente, pe un singur
nivel.
FUNCIA GRILL
Pentru prepararea la grill a medalioanelor, frigăruilor şi
cârnaţilor, pentru a gratina legume sau pentru a prăji pâinea.
Atunci când frigeţi carne, vă recomandăm să utilizaţi o tavă
de colectare a picăturilor pentru a colecta zeama rezultată în
urma preparării: Poziţionaţi tava pe oricare dintre nivelurile
de sub grătarul metalic şi adăugaţi 500 ml de apă potabilă.
PREÎNC RAPI
Pentru preîncălzirea rapidă a cuptorului.
TEMPORIZATOARE
Pentru editarea valorilor aferente duratelor funcţiilor.
TEMPORIZATOR
Pentru citi ora fără a  necesară activarea unei funcţii.
CURĂAREA
SMART CLEAN
Acţiunea aburului eliberat pe parcursul acestui ciclu special
de curăţare la temperatură scăzută permite eliminarea
cu uşurinţă a reziduurilor de murdărie şi a resturilor de
alimente. Turnaţi 200 ml de apă potabilă în partea inferioară
a cuptorului şi activaţi funcţia atunci când cuptorul este
rece.
EVACUARE
Pentru drenarea automată a boilerului în vederea eliminării
resturilor de apă reziduală atunci când aparatul nu va 
utilizat o anumită perioadă de timp.
DECALCIFIERE
Pentru îndepărtarea depunerilor de calcar din boiler.
recomandăm să utilizaţi această funcţie la intervale regulate.
În caz contrar, pe aşaj va apărea un mesaj prin care vi se va
reaminti să curăţaţi cuptorul.
SERI
Pentru reglarea setărilor cuptorului.
Când modul „ECO” este activ, luminozitatea aşajului va 
redusă pentru a economisi energie, iar becul se va stinge după
1 minut. Acesta se va reaprinde automat atunci când este
apăsat orice buton.
4
PRIMA UTILIZARE
1. SELECTAREA LIMBII
Va trebui să setaţi limba şi ora atunci când porniţi aparatul pentru
prima dată: Pe aşaj va apărea „English.
1. English
Apăsaţi sau pentru a derula prin lista cu limbile disponibile şi
selectaţi-o pe cea dorită.
Apăsaţi pentru a conrma selecţia.
Vă rugăm să reţineţi: Limba poate  schimbată ulterior selectând
opţiunea „LIM” din meniul „SETĂRI”, disponibil prin apăsare pe
.
2. SETAI CONSUMUL DE ENERGIE
Cuptorul este programat pentru a consuma un nivel de energie
electrică compatibil cu reţeaua internă, care are o capacitate de
peste 3 kW (16): Dacă locuinţa este alimentată cu putere mai mică,
va trebui să reduceţi această valoare (13).
PUTERE
Rotiţi butonul de reglarepentru a selecta 16 „High (ridicat) sau 13
„Low” (redus) şi apăsaţi pentru a conrma.
3. SETAREA OREI
După selectarea puterii, va trebui să setaţi ora curentă: Cele două
cifre care reprezintă ora vor clipi pe aşaj.
CEAS
Apăsaţi sau pentru a seta ora curentă şi apăsaţi : Cele două
cifre care reprezintă minutele vor clipi pe aşaj.
Apăsaţi sau pentru a seta minutele şi apăsaţi pentru a
conrma.
Vă rugăm să reţineţi: După întreruperi îndelungate ale alimentării cu
energie electrică, ar putea  necesar să setaţi din nou ora. Selectaţi
„CEAS” din meniul „SETĂRI”, disponibil prin apăsare pe
4. ÎNCĂLZII CUPTORUL
Un cuptor nou poate emana mirosuri rămase din timpul procesului
de fabricaţie: Acest lucru este absolut normal.
Prin urmare, înainte de a începe să preparaţi alimentele, vă
recomandăm să încălziţi cuptorul gol pentru a îndepărta posibilele
mirosuri neplăcute. Îndepărtaţi elementele de protecţie din carton
sau foliile transparente ale cuptorului şi scoateţi accesoriile din
interiorul acestuia. Încălziţi cuptorul la 200 °C timp de aproximativ
o oră, folosind în mod ideal o funcţie de circulaţie a aerului (de
exemplu „Forced Air (Aer forţat) sau „Convection Bake (Coacere cu
convecţie)).
Vă rugăm să reţineţi: Se recomandă să aerisiţi încăperea după utilizarea
aparatului pentru prima dată.
UTILIZAREA ZILNICĂ
1. SELECTAREA UNEI FUNCII
Apăsaţi pentru a porni cuptorul: pe aşaj va  prezentată ultima
funcţie principală care a rulat sau meniul principal.
Funcţiile pot  selectate apăsând pe pictograma uneia dintre
funcţiile principale sau derulând printr-un meniu: Pentru a selecta
articolul din meniu (pe aşaj va apărea primul articol disponibil),
apăsaţi
sau pentru a selecta articolul dorit, apoi apăsaţi
pentru a conrma.
2. SETAREA FUNCIEI
După selectarea funcţiei dorite, puteţi modica setările acesteia. Pe
aşaj vor  prezentate secvenţial setările care pot  modicate. Prin
apăsarea pe
, aveţi posibilitatea de a modica din nou setarea
anterioară.
TEMPERATURĂ / NIVEL GRILL / NIVEL ABURI
TEMPERATURĂ
Când valoarea clipeşte pe aşaj, apăsaţi sau pentru a o
modica, apoi apăsaţi pentru a conrma şi continuaţi cu setările
care urmează (dacă este posibil).
În mod similar, puteţi seta nivelul de putere pentru grill: Există trei
niveluri denite de putere pentru gril: 3 (ridicat), 2 (mediu), 1 (redus).
În cazul funcţiei „Aer forţat + Aburi”, puteţi selecta volumul de aburi
dintre următoarele valori: 1 (redus), 2 (mediu), 3 (ridicat).
Vă rugăm să reţineţi: Odată ce funcţia a fost activată, temperatura/nivelul
grill poate  modicată folosind
sau .
DURATĂ
DURA
Când pictograma clipeşte pe aşaj, apăsaţi sau pentru a
seta durata de preparare dorită, apoi apăsaţi pentru a conrma.
Nu este necesar să setaţi durata de preparare dacă doriţi să
gestionaţi manual procesul de preparare (necronometrat): Apăsaţi
sau pentru a conrma şi porniţi funcţia. Prin selectarea
acestui mod, nu puteţi programa o pornire temporizată.
Vă rugăm să reţineţi: Puteţi regla durata de preparare care a fost setată în
timpul desfăşurării procesului de preparare apăsând pe
: apăsaţi
sau pentru a modica durata, apoi apăsaţi pentru a conrma.
ORĂ TERMINARE (PORNIRE CU ÎNTÂRZIERE)
În cazul mai multor funcţii, odată ce aţi setat o durată de preparare,
puteţi amâna pornirea funcţiei prin programarea orei de nalizare
a acesteia. Pe aşaj este prezentată ora de nalizare în timp de
pictograma
clipeşte.
Când modul „DEMO” este în starea „On” (Pornire), toate
comenzile sunt active şi meniurile sunt disponibile, în
cuptorul nu se încălzeşte. Pentru a dezactiva acest mod,
accesaţi „DEMO” din meniul „SETĂRI” şi selectaţi „O” (Oprire).
Selectând „SETĂRI FABRICĂ, produsul se opreşte şi revine la
setările de la prima pornire. Toate setările vor  şterse.
FAVORIT
Pentru accesarea listei de 10 funcţii favorite.
5
RO
ORĂ TERMINARE
Apăsaţi sau pentru a seta ora la care doriţi să se termine
procesul de preparare, apoi apăsaţi pentru a conrma şi activaţi
funcţia. Introduceţi alimentele în cuptor şi închideţi uşa: Funcţia va
porni automat după calcularea perioadei de timp necesară pentru
nalizarea preparării la ora setată.
Vă rugăm să reţineţi: Programarea unei ore de începere temporizată a
procesului de preparare va dezactiva etapa de preîncălzire a cuptorului:
Cuptorul va atinge treptat temperatura necesară, adică duratele de
preparare vor  puţin mai lungi decât cele indicate în tabelul cu
informaţii privind prepararea. În perioada de aşteptare, puteţi apăsa pe
sau pentru a modica ora de nalizare programată sau apăsaţi
pentru a schimba alte setări. Pentru a vizualiza informaţii, prin
apăsare pe puteţi comuta între ora de nalizare şi durată.
. 6
th
SENSE
Aceste funcţii selectează automat modul de preparare, temperatura
şi durata optime pentru prepararea, frigerea sau coacerea tuturor
preparatelor disponibile.
Dacă este necesar, pur şi simplu indicaţi caracteristica alimentului
pentru a obţine un rezultat optim.
GREUTATE / ÎNĂLIME / PIZZA (STRATURI TĂVI ROTUNDE)
KILOGRAME
Pentru a seta funcţia corect, urmaţi indicaţiile de pe aşaj: atunci
când vi se solicită acest lucru, apăsaţi sau pentru a seta
valoarea necesară, apoi apăsaţi pentru a conrma.
GRAD PREPARARE / RUMENIRE
În cazul anumitor funcţii 6
th
Sense, puteţi regla gradul de preparare.
GRAD PREPARARE
Atunci când vi se solicită acest lucru, apăsaţi pe sau pentru a
selecta nivelul dorit, de la preparate în sânge (-1) la preparate bine
făcute (+1). Apăsaţi sau pentru a conrma şi porniţi funcţia.
În acelaşi mod, unde este permis, pentru unele funcţii 6
th
Sense, este
posibilă reglarea nivelului de rumenire de la redus (-1) la ridicat (1).
. PREPARARE CU ABURI
Prin selectarea funcţiei „Aer forţat + Aburi” sau a uneia dintre cele
câteva reţete dedicate 6
th
Sense este posibilă gătirea oricăror
alimente datorită utilizării aburului.
Aburul se răspândeşte mai rapid şi mai uniform prin alimente
decât în cazul tipic funcţiilor convenţionale unde se utilizează doar
aer erbinte: aceasta reduce duratele de preparare, blocând în
interiorul alimentelor nutrienţi preţioşi şi asigurând obţinerea unor
rezultate excelente, cu adevărat delicioase, pentru toate reţetele
dumneavoastră.
Pe întreaga durată a preparării cu aburi, uşa trebuie menţinută
închisă.
Pentru a continua procesul de preparare cu aburi, este necesar să
umpleţi rezervorul din interiorul cuptorului folosind sertarul de pe
panoul de comandă.
Atunci când apare pe aşaj cu indicaţiile „ADĂUGAŢI APĂ sau
„UMPLEŢI SERTARUL, deschideţi sertarul apăsând uşor.
Turnaţi uşor apă de băut până când pe aşaj apare mesajul
„RECIPIENT PLIN”. Capacitatea maximă a rezervorului este de
aproximativ 1,5 litri.
Va  necesar să adăugaţi apă doar atunci când rezervorul nu va 
umplut sucient pentru a naliza prepararea.
Evitaţi să umpleţi rezervorul când cuptorul este oprit sau până când
aşajul nu indică astfel.
3. ACTIVAREA FUNCIEI
În orice moment, dacă valorile implicite sunt cele dorite sau odată
ce aţi aplicat setările necesare, apăsaţi pentru a activa funcţia.
În timpul perioadei de amânare, prin apăsare pe
cuptorul va
porni funcţia imediat.
Vă rugăm să reţineţi: Odată ce a fost selectată o funcţie, pe aşaj vi se va
recomanda cel mai adecvat nivel pentru ecare funcţie.
Puteţi opri oricând funcţia activată apăsând pe .
Dacă cuptorul este erbinte şi funcţia necesită o temperatură
maximă specică, va apărea un mesaj pe aşaj. Apăsaţi
pentru
a reveni la ecranul anterior şi selectaţi o funcţie diferită sau aşteptaţi
răcirea completă.
4. PREÎNCĂLZIR
Unele funcţii includ o fază de preîncălzire a cuptorului: Odată funcţia
pornită, pe aşaj este indicat faptul că faza de preîncălzire a fost
activată.
PREÎNCĂLZIR
Odată ce această etapă este nalizată, se va emite un semnal sonor,
iar aşajul va indica faptul că cuptorul a atins temperatura setată,
ind necesar să „ADAUGĂ ALIMENTE”.
În acest moment, deschideţi uşa, introduceţi alimentele în cuptor,
închideţi uşa şi începeţi prepararea.
Vă rugăm să reţineţi: Introducerea alimentelor în cuptor înainte de
nalizarea preîncălzirii poate avea un efect negativ asupra rezultatului de
preparare nal. Deschiderea uşii în timpul fazei de preîncălzire o va
întrerupe.
Durata de preparare nu include şi faza de preîncălzire. Puteţi
modica oricând temperatura pe care doriţi să o atingă cuptorul
utilizând
sau .
5. ÎNTRERUPEREA PROCESULUI DE PREPARARE /
ÎNTOARCEREA SAU VERIFICAREA ALIMENTELOR
Dacă se deschide uşa, procesul de preparare va  întrerupt temporar
prin dezactivarea rezistenţelor.
Pentru a relua procesul de preparare, închideţi uşa.
Anumite funcţii 6
th
Sense vor necesita întoarcerea alimentelor în
timpul procesului de preparare.
6
ALIMENTE
Se va emite un semnal sonor, iar pe aşaj va  indicată acţiunea care
trebuie desfăşurată. Deschideţi uşa, executaţi acţiunea indicată pe
aşaj, închideţi uşa şi reluaţi procesul de preparare.
În acelaşi mod, când a rămas 10% din timpul de preparare, cuptorul
va solicita să vericaţi alimentele.
VERIFICAŢI ALIME
Se va emite un semnal sonor, iar pe aşaj va  indicată acţiunea
care trebuie desfăşurată. Vericaţi alimentele, închideţi uşa şi reluaţi
procesul de preparare.
Vă rugăm să reţineţi: Apăsaţi
pentru a omite aceste acţiuni. În caz
contrar, după o anumită perioadă de timp în care nu este efectuată nicio
acţiune, cuptorul va continua procesul de preparare.
6. FINALIZAREA PROCESULUI DE PREPARARE
Va  emis un semnal sonor, iar pe aşaj se va indica faptul că
prepararea a fost nalizată.
END
Apăsaţi pe pentru a continua procesul de preparare în modul
manual (necronometrat) sau apăsaţi pe pentru a prelungi durata
de preparare setând o durată nouă. În ambele cazuri, parametrii de
preparare vor  memoraţi.
Odată ce alimentele au fost scoase, lăsaţi cuptorul să se răcească cu
uşa închisă.
RUMENIRE
Unele funcţii ale cuptorului permit rumenirea suprafeţei alimentelor
prin activarea grillului odată ce prepararea a fost nalizată.
APASA v RUMENIRE
Atunci când pe aşaj apare mesajul aferent, dacă este necesar,
apăsaţi pe pentru a porni un ciclu de rumenire de cinci minute.
Puteţi opri funcţia oricând apăsând pe butonul pentru a opri
cuptorul.
. FAVORIT
Odată terminat procesul de preparare, pe aşaj va apărea un mesaj
prin care vi se va solicita să memoraţi funcţia la un număr cuprins
între 1 şi 10 în lista dumneavoastră de funcţii favorite.
FAVORITE?
Dacă doriţi să memoraţi o funcţie ca favorită şi să salvaţi setările
curente pentru utilizare ulterioară, apăsaţi ; în caz contrar, pentru
a ignora solicitarea, apăsaţi .
Odată ce aţi apăsat pe
, apăsaţi sau pentru a selecta poziţia
numerotată, apoi apăsaţi pentru a conrma.
Vă rugăm să reţineţi: Dacă memoria este plină sau dacă numărul ales
este deja utilizat, cuptorul vă va solicita să conrmaţi suprascrierea
funcţiei anterioare.
Pentru a apela funcţiile memorate la o dată ulterioară, apăsaţi :
Pe aşaj apare lista cu funcţiile dumneavoastră favorite.
1. CONVENŢIONAL
Apăsaţi sau pentru a selecta funcţia, conrmaţi apăsând ,
apoi apăsaţi pentru a activa.
CURĂAREA
SMARTCLEAN
Apăsaţi pe
pentru ca mesajul „Smart Clean” să apară pe aşaj.
Smart clean
Apăsaţi pe pentru a activa funcţia: aşajul vă va solicita să
efectuaţi toate acţiunile necesare pentru a obţine cele mai bune
rezultate de curăţare: Urmaţi indicaţii, apoi apăsaţi pe
atunci
când aţi terminat. Odată ce au fost nalizate toate etapele, dacă
este necesar, apăsaţi pe
pentru a activa ciclul de curăţare.
Vă rugăm să reţineţi: Este recomandat să nu deschideţi uşa cuptorului în
timpul derulării ciclului de curăţare, pentru a evita pierderea vaporilor de
apă, aspect ce poate compromite rezultatul nal de curăţare.
Odată ciclul nalizat, pe aşaj va începe să clipească un mesaj
corespunzător. Lăsaţi cuptorul să se răcească, iar apoi ştergeţi şi
uscaţi suprafeţele interioare utilizând o lavetă sau un burete.
EVACUARE
Funcţia de evacuare permite evacuarea apei pentru a preveni
stagnarea acesteia în rezervor. Pentru utilizarea în mod optim a
aparatului, se recomandă să efectuaţi întotdeauna evacuarea de
ecare dacă când cuptorul a fost utilizat cu un ciclu de preparare cu
aburi.
Odată selectată funcţia „Evacuare”,
apăsaţi pe
şi urmaţi acţiunile
indicate: Deschideţi uşa şi aşezaţi o
carafă mare sub duza de evacuare
amplasată în partea inferioară, în
dreapta panoului. Odată începută
evacuarea, menţineţi carafa în poziţie
până când se nalizează operaţiunea.
Durata medie pentru evacuarea
completă este de aproximativ trei minute.
Dacă este necesar, puteţi întrerupe procesul de evacuare apăsând
butonul ÎNAPOI sau STOP (de exemplu, în cazul în care cana ar 
deja plină cu apă la mijlocul procesului de evacuare).
Cana trebuie să aibă o capacitate de cel puţin 2 litri.
Vă rugăm să reţineţi: pentru a vă asigura că apa este rece, nu este
posibilă efectuarea acestei activităţi înainte de a se  scurs 4 ore de la
ultimul ciclu (sau de la ultima alimentare a produsului). În acest timp de
aşteptare, pe aşaj va apărea următorul feedbackAPA FIERBINTE -
AŞTEPTAŢI”.
• DECALCIFIERE
Această funcţie specială, activată la intervale regulate, vă permite să
păstraţi starea optimă a rezervorului şi circuitului de aburi.
Pe aşaj va apărea mesajul <DECALCIFIAŢI> pentru a vă reaminti să
efectuaţi această operaţie cu regularitate.
Solicitarea de decalciere este declanşată de numărul de cicluri
7
RO
de preparare cu aburi sau de numărul de ore de funcţionare a
boilerului cu aburi de la ultimul ciclu de decalciere (consultaţi
tabelul de mai jos).
Mesajul „DECALCIFIAI” apare după CE TREBUIE FĂCUT
15 cicluri de preparare cu aburi
Se recomandă decalcifierea
Durată de 22 de ore de preparare
cu aburi
20 de cicluri de preparare cu aburi Nu puteţi rula un ciclu de
preparare cu aburi până când
nu a fost efectuat ciclul de
decalcifiere
Durată de 30 de ore de preparare
cu aburi
De asemenea, procedura de decalciere poate  efectuată oricând
utilizatorul are nevoie de o curăţare mai amănuită a rezervorului şi a
circuitului intern de aburi. Durata medie a funcţiei complete este de
aproximativ 180 de minute. De îndată ce este pornită această
funcţie, urmaţi toţi paşii indicaţi pe aşaj.
Vă rugăm să reţineţi: Funcţia poate  întreruptă însă, dacă este anulată în
orice moment, întregul ciclu de decalciere trebuie repetat de la
început.
» FAZA 1: EVACUARE (până la 3 min.)
Când pe aşaj apare mesajul <AŞEZAŢI UN RECIPIENT SUB DUZĂ>,
vă rugăm să efectuaţi sarcina de evacuare conform descrierii din
paragraful Evacuare aferent.
Vă rugăm să reţineţi: pentru a vă asigura că apa este rece, nu este
posibilă efectuarea acestei activităţi înainte de a se  scurs 4 ore de la
ultimul ciclu (sau de la ultima alimentare a produsului). În acest timp de
aşteptare, pe aşaj va apărea următorul feedbackAPA FIERBINTE -
AŞTEPTAŢI”.
Cana trebuie să aibă o capacitate de cel puţin 2 litri.
» FAZA 2: DECALCIFIERE ~120 MIN.
Când pe aşaj apare mesajul <ADĂUGAŢI 1.7 L DE SOLUŢIE>, vă
rugăm să turnaţi soluţia de decalciere în sertar. Vă recomandăm să
preparaţi soluţia de decalciere adăugând 3 pacheţele (echivalent
cu 75 g) de soluţie de decalciere WPRO* adecvată pentru cuptor în
1,7 litri de apă potabilă la temperatura ambientală.
1 + +2
= 75 g
1,7 Liters
3
Odată ce soluţia de decalciere este turnată în sertar, apăsaţi pe
pentru a începe procesul principal de decalciere. Pentru
derularea fazelor de decalciere nu trebuie să staţi în faţa aparatului.
După nalizarea ecărei faze, va  redat un feedback acustic şi pe
aşaj vor apărea instrucţiuni aferente trecerii la faza următoare.
» FAZA 3: EVACUARE (până la 3 min.
Când pe aşaj apare mesajul <
AŞEZAŢI UN RECIPIENT SUB DUZĂ>,
vă rugăm să efectuaţi sarcina de evacuare conform descrierii din
paragraful Evacuare aferent.
» FAZA 4: CLĂTIRE (~20 min.)
Pentru a curăţa rezervorul şi circuitul de aburi, trebuie efectuat ciclul
de clătire.
Când pe aşaj apare mesajul <ADĂUGAŢI APĂ PENTRU A CLĂTI>,
vă rugăm să turnaţi apă potabilă în sertar, până când pe aşaj apare
mesajul „RECIPIENT PLIN”, apoi apăsaţi pe
pentru a începe
prima clătire.
» FAZA 5: EVACUARE până la 3 min.
» FAZA 6: CLĂTIRE ~20 min.
» FAZA 7: EVACUARE (până la 3 min.
» FAZA 8: CLĂTIRE ~20 min.
» FAZA 9: EVACUARE (până la 3 min.
După ultima operaţie de evacuare, apăsaţi OK pentru a naliza
decalcierea. Când procedura de decalciere este nalizată, veţi
putea utiliza toate funcţiile de preparare cu aburi.
*Soluţia de decalciere WPRO este produsul profesional recomandat
pentru menţinerea celei mai bune performae a funcţiei de preparare
cu aburi în cuptor. Vă rugăm să urmaţi instrucţiunile de utilizare de pe
ambalaj. Pentru comenzi şi informaţii, contactaţi serviciul de asistenţă
tehnică post-vânzare sau www.whirlpool.eu
Whirlpool nu îşi asumă răspunderea pentru daunele cauzate de
utilizarea altor produse de curăţare disponibile pe piaţă.
. TEMPORIZATOR
Când cuptorul este oprit, aşajul poate  utilizat ca temporizator.
Pentru a activa această funcţie, asiguraţi-vă că este oprit cuptorul şi
apăsaţi pe sau : Pictograma se va aprinde intermitent pe
aşaj.
Apăsaţi
sau pentru a seta durata de timp necesară, apoi
apăsaţi pentru a activa temporizatorul.
TEMPORIZATOR
Odată ce temporizatorul a nalizat numărătoarea inversă a duratei
de timp selectate, se va emite un semnal sonor, iar pe aşaj va 
indicat acest lucru.
Vă rugăm să reţineţi: Temporizatorul nu activează niciunul din ciclurile
de preparare. Apăsaţi
sau pentru a modica durata de timp seta
la temporizator; apăsaţi
sau pentru a opri temporizatorul în orice
moment.
Odată ce temporizatorul a fost activat, puteţi, de asemenea, selecta
şi activa o funcţie.
Apăsaţi
pentru a porni cuptorul şi apoi selectaţi funcţia
necesară.
Odată ce funcţia a pornit, temporizatorul va continua numărătoarea
inversă în mod independent, fără a inuenţa funcţia în sine.
Vă rugăm să reţineţi: În această etapă, nu este posibilă vizualizarea
temporizatorului (va  aşată numai pictograma
), care va continua
numărătoarea inversă în plan secund. Pentru a invoca ecranul
temporizatorului, apăsaţi pentru a opri funcţia activă în mod curent.
. BLOCARE TASTE
Pentru a bloca tastatura, apăsaţi şi menţineţi apăsat timp de cel
puţin cinci secunde. Pentru a debloca tastatura, efectuaţi aceeaşi
procedură.
BLOCARE TASTE
Vă rugăm să reţineţi: Puteţi activa această funcţie şi în timpul procesului
de preparare a alimentelor. Din motive de siguranţă, cuptorul poate 
oprit în orice moment apăsând butonul .
8
TABEL CU INFORMAŢII PRIVIND PREPARAREA
ACCESORIILE
Grătar metalic
Tavă de cuptor sau formă
pentru prăjituri
pe grătar
Tavă de colectare a
picăturilor/tavă de copt
sau tavă de cuptor pe
grătar metalic
Tavă de colectare a
picăturilor / tavă de copt
Tavă de colectare a
picăturilor cu
500 ml de apă
CATEGORII DE ALIMENTE
CANTITATE
RECOMANDATĂ
ÎNTOARCEŢI
(din timpul de preparare)
NIVEL ŞI
ACCESORII
LASAGNA - 0,5 - 3 kg -
2
CARNE
Vită-friptă
Friptură (nivelul de
rumenire 0)
0,6 - 2 kg -
3
Hamburgeri (nivelul de
rumenire 0)
1,5 - 3 cm 3/5
5
4
Porc-fript
Friptură
0,6 - 2,5 kg -
3
Cârnaţi şi crenvurşti 1,5 - 4 cm 2/3
5
4
Pui-fript
Întreg
0,6 - 3 kg -
2
File şi piept 1 - 5 cm 2/3
5
4
Kebab un grătar 1/2
5
4
PEŞTE
Fileuri 0,5 - 3 (cm) -
3
2
Fileuri-congelate 0,5 - 3 (cm) -
3
2
LEGUME
Legume-fripte
Cartofi 0,5 - 1,5 kg
3
Legume-umplute 0,1 - 0,5 kg cad
3
Legume-fripte 0,5 - 1,5 kg -
3
Legume-gratinate
Cartofi o tavă -
3
Roşii o tavă
3
Ardei o tavă
3
Broccoli o tavă
3
Conopidă o tavă
3
Altele o tavă
3
PRĂJITURI ŞI
PATISERIE
Prăjituri in forma Pandişpan 0,5 - 1,2 kg
3
Patiserie şi plăcinte
Fursecuri 0,2 - 0,6 kg
3
Choux a la creme o tavă
3
Tar 0,4 - 1,6 kg
3
Ştrudel 0,4 - 1,6 kg
3
Plăcintă umplută cu fructe 0,5 -2 kg -
3
PLĂCINTE - 0,8 - 1,2 kg -
2
PÂINE
Chifle
60 - 150 g ecare -
3
Pâine pentru sandviş în formă
400 - 600 g ecare
2
Pâine mare
0,7 - 2,0 kg -
2
Baghete
200 - 300 g ecare -
3
PIZZA
Subţire tavă rotundă -
2
Pufoasă tavă rotundă -
2
Congelate 1 - 4 straturi -
2
9
RO
REŢETĂ NIVEL ABURI PREÎNCĂLZIRE TEMPERATURĂ (°C) DURATĂ (min.)
RAFTUL ŞI
ACCESORII
Biscuiţi fragezi / Fursecuri REDUS Da 140 - 150 35 - 55
3
Prăjitură mică / Brioşă REDUS Da 160 - 170 30 - 40
3
Torturi dospite REDUS Da 170 - 180 40 - 60
2
Pandişpan REDUS Da 160 - 170 30 - 40
2
Focaccia REDUS Da 200 - 220 20 - 40
3
Franzelă REDUS Da 170 -180 70 - 100
3
Pâine mică REDUS Da 200 - 220 30 - 50
3
Baghetă REDUS Da 200 - 220 30 - 50
3
Cartofi copţi MEDIU Da 200 - 220 50 - 70
3
Carne de viţel / vită / porc, 1 kg MEDIU Da 180 - 200 60 - 100
3
Carne de viţel / vită / porc (tăiată în bucăţi) MEDIU Da 160 - 180 60-80
3
Friptură de vită, în sânge, 1 kg MEDIU Da 200 - 220 40 - 50
3
Friptură de vită, în sânge, 2 kg MEDIU Da 200 55 - 65
3
Friptură de miel MEDIU Da 180 - 200 65 - 75
3
But de porc pentru tocăniţă MEDIU Da 160 - 180 85 - 100
3
Carne de pui/bibilică/raţă 1 – 1,5 kg MEDIU Da 200 - 220 50 - 70
3
Carne de pui /bibilică / raţă (tăiată în bucăţi) MEDIU Da 200 - 220 55 - 65
3
Legume umplute
(roşii, dovlecei, vinete)
MEDIU Da 180 - 200 25 - 40
3
File de peşte RIDICAT Da 180 - 200 15 - 30
3
TABEL CU INFORMAŢII PRIVIND PREPARAREA CU AER FORŢAT + ABURI
ACCESORIILE
Grătar metalic
Tavă de cuptor sau formă
pentru prăjituri
pe grătar
Tavă de colectare a
picăturilor/tavă de copt
sau tavă de cuptor pe
grătar metalic
Tavă de colectare a
picăturilor / tavă de copt
Tavă de colectare a
picăturilor cu
500 ml de apă
10
FUNCŢII
Convenţional Aer forţat
Coacere cu
convecţie
Funcţia Grill Turbo Grill Maxi Cooking Cook 4 Eco aer forţat
TABEL CU INFORMAŢII PRIVIND PREPARAREA
REŢETĂ FUNCŢIE PREÎNCĂLZIRE TEMPERATURĂ (°C) DURATĂ (min.)
RAFTUL ŞI
ACCESORIILE
Torturi dospite/pandişpanuri
Da 170 30 - 50
2
Da 160 30 - 50
2
Da 160 30 - 50
4
1
Prăjituri umplute
(prăjitură cu brânză, ştrudel, plăcintă cu
mere)
Da 160 – 200 30 - 85
3
Da 160 – 200 35 - 90
4
1
Fursecuri / biscuiţi fragezi
Da 150 20 - 40
3
Da 140 30 - 50
4
Da 140 30 - 50
4
1
Da 135 40 - 60
5
3
1
Prăjiturele / brioşe
Da 170 20 - 40
3
Da 150 30 - 50
4
Da 150 30 - 50
4
1
Da 150 40 - 60
5
3
1
Choux à la crème
Da 180 - 200 30 - 40
3
Da 180 - 190 35 - 45
4
1
Da 180 - 190 35 - 45 *
5
3
1
Bezele
Da 90 110 - 150
3
Da 90 130 - 150
4
1
Da 90 140 - 160 *
5
3 1
Pizza / pâine / focaccia
Da 190 - 250 15 - 50
2
Da 190 - 230 20 - 50
4
1
Pizza (blat subţire, blat pufos, focaccia) Da 220 - 240 25 - 50 *
5
3 1
Pizza congelată
Da 250 10 - 15
3
Da 250 10 - 20
4
1
Da 220 - 240 15 - 30
5
3 1
Plăcinte picante
(plăcintă cu legume, quiche)
Da 180 - 190 45 - 55
3
Da 180 - 190 45 - 60
4
1
Da 180 - 190 45 - 70 *
5
3 1
Vol-au-vent / pateuri din aluat de foietaj
Da 190 - 200 20 - 30
3
Da 180 - 190 20 - 40
4
1
Da 180 - 190 20 - 40 *
5
3 1
11
RO
* Durata de timp estimată: Preparatele pot  scoase din cuptor la intervale de timp diferite, în funcţie de preferinţele personale.
** Întoarceţi alimentele la jumătatea duratei de preparare.
*** Întoarceţi alimentele după ce au trecut două treimi din durata de preparare (dacă este necesar).
CITIREA TABELULUI CU INFORMAŢII PRIVIND PREPARAREA
Tabelul indică funcţiile, accesoriile şi nivelurile optime care trebuie utilizate pentru a găti diferite tipuri de alimente.
Duratele de coacere încep din momentul în care alimentele sunt introduse în cuptor, fără a se lua în calcul şi preîncălzirea (în cazurile în care este necesară).
Temperaturile şi duratele de preparare au caracter orientativ şi depind de cantitatea de alimente şi de tipul de accesorii utilizate.
La început, folosiţi cele mai mici setări recomandate, apoi, dacă alimentele nu sunt gătite sucient, treceţi la setări mai mari.
Se recomandă să folosiţi accesoriile din dotare, precum şi tăvi de copt şi forme pentru prăjituri din metal, de culoare închisă. De asemenea, puteţi folosi
cratiţe şi accesorii Pyrex sau din ceramică, dar, în cazul acestora, duratele de preparare vor  puţin mai mari.
ACCESORIILE
Grătar metalic
Tavă de cuptor sau formă
pentru prăjituri
pe grătar
Tavă de colectare a
picăturilor/tavă de copt
sau tavă de cuptor pe
grătar metalic
Tavă de colectare a
picăturilor / tavă de copt
Tavă de colectare a
picăturilor cu
500 ml de apă
REŢETĂ FUNCŢIE PREÎNCĂLZIRE TEMPERATURĂ (°C) DURATĂ (min.)
RAFTUL ŞI
ACCESORIILE
Lasagna / budinci / paste la cuptor /
cannelloni
Da 190 - 200 45 - 65
3
Miel / viţel / vită / porc 1 kg Da 190 - 200 80 - 110
3
Friptură de porc cu şorici 2 kg - 170 110 - 150
2
Carne de pui / iepure / raţă, 1 kg Da 200 - 230 50 - 100
3
Carne de curcan/gâscă, 3 kg Da 190 - 200 80 - 130
2
Peşte la cuptor/în papiotă
(fileuri, întreg)
Da 180 - 200 40 - 60
3
Legume umplute
(roşii, dovlecei, vinete)
Da 180 - 200 50 - 60
2
Pâine prăjită - 3 (Ridicată) 3 - 6
5
Fileuri / medalioane de peşte - 2 (Mediu) 20 - 30 **
4
3
Cârnaţi / frigărui / coaste / hamburgeri - 2 - 3 (Medie - Ridicată) 15 - 30 **
5
4
Friptură de pui 1-1,3 kg - 2 (Mediu) 55 - 70 ***
2
1
Pulpă de miel / but - 2 (Mediu) 60 - 90 ***
3
Cartofi copţi - 2 (Mediu) 35 - 55 ***
3
Legume gratinate - 3 (Ridicată) 10 - 25
3
Fursecuri
Fursecuri
Da 135 50 - 70
5
4 3 1
Tarte
Tarte
Da 170 50 - 70
5
4 3 1
Pizza rotundă
Pizza
Da 210 40 - 60
5
4 2 1
Masă completă: Tartă cu fructe (nivel
5) /
lasagna (nivelul 3) / carne (nivelul 1)
Da 190 40 - 120 *
5
3 1
Masă completă: Tartă cu fructe (nivel
5) / legume la cuptor (nivel 4) / lasagna
(nivel 2) / bucăţi de carne (nivel 1)
Meniu
Da 190 40 - 120 *
5
4 2 1
Lasagna şi carne Da 200 50 - 100 *
4
1
Carne şi cartofi Da 200 45 - 100 *
4
1
Peşte şi legume Da 180 30 - 50 *
4
1
Fripturi umplute - 200 80 - 120 *
3
Felii de carne
(carne de iepure, carne de pui, carne de
miel)
- 200 50 - 100 *
3
12
CURĂŢAREA ŞI ÎNTREŢINEREA
Asigurai-vă că s-a răcit cuptorul
înainte de efectuarea oricăror
activităi de întreinere sau
curăare.
Nu utilizai aparate de curăare cu
aburi.
Nu utilizai burei de sârmă, burei
abrazivi sau produse de curăare
abrazive/corozive, deoarece
acestea ar putea deteriora
suprafaa aparatului.
Purtai mănui de protecie.
Cuptorul trebuie să fie deconectat
de la reeaua electrică înainte de
a efectua orice fel de operaie de
întreinere.
SUPRAFEELE EXTERIOARE
Curăţaţi suprafeţele cu ajutorul unei lavete umede din
microfibre.
Dacă acestea sunt foarte murdare, adăugaţi câteva
picături de detergent cu pH neutru. La final, ştergeţi cu
o lavetă uscată.
. Nu folosiţi detergenţi corozivi sau abrazivi. Dacă
un asemenea produs intră accidental în contact cu
suprafeţele aparatului, curăţaţi-l imediat cu o lavetă din
microfibre umedă.
SUPRAFEELE INTERIOARE
După fiecare utilizare, lăsaţi cuptorul să se răcească şi
apoi curăţaţi-l, de preferat cât încă este cald, pentru a
îndepărta depunerile sau petele cauzate de resturile de
alimente. Pentru a îndepărta condensul care s-a format
în urma preparării alimentelor cu un conţinut de apă
ridicat, lăsaţi cuptorul să se răcească complet şi apoi
ştergeţi-l folosind o lavetă sau un burete.
Activaţi funcţia „Smart Clean pentru curăţarea optimă a
suprafeţelor interioare.
. Curăţaţi sticla uşii folosind un detergent lichid adecvat.
. Uşa cuptorului poate fi demontată pentru a facilita
curăţarea.
ACCESORIILE
După utilizare, puneţi accesoriile la înmuiat în apă cu
detergent lichid de spălare, manipulându-le cu mănuşi
pentru cuptor dacă sunt încă fierbinţi. Resturile de
mâncare pot fi îndepărtate cu o perie de curăţare sau cu
un burete.
FIERBĂTOR
Pentru a asigura funcţionarea permanentă la
performanţe optime a cuptorului şi pentru a contribui
la prevenirea acumulării depunerilor de calcar în
timp, vă recomandăm să folosiţi funcţiile „Evacuare şi
„Decalcifiere în mod regulat.
După o perioadă lungă de neutilizare a funcţiei „Aer
forţat + Aburi”, se recomandă să activaţi ciclul de gătire
cu cuptorul gol, umplând complet rezervorul.
ÎNLOCUIREA BECULUI
1. Deconectaţi cuptorul de la reţeaua de alimentare cu
energie electrică.
2. Scoateţi ghidajele pentru grătar.
3. Scoateţi capacul becului.
4. Înlocuiţi becul.
5. Puneţi la loc capacul becului şi împingeţi-l cu putere
până când se fixează.
6. Remontaţi ghidajele pentru grătar.
7. Conectaţi din nou cuptorul la reţeaua de alimentare
cu energie electrică.
Acest produs conţine o sursă de lumină cu eficienţă
energetică din clasa G.
Vă rugăm să reţineţi: Utilizaţi numai becuri cu halogen de
20-40 W/230 ~ V, de tip G9, T300 °C. Becul din interiorul
produsului este proiectat special pentru aparate de uz casnic
şi nu este destinat iluminatului unei încăperi dintr-o locuinţă
(Regulamentul CE nr. 244/2009). Becurile sunt disponibile la
serviciul nostru de asistenţă tehnică post-vânzare.
- Dacă folosiţi becuri cu halogen, nu le manevraţi cu mâinile
neprotejate, deoarece amprentele digitale le pot deteriora. Nu
folosiţi cuptorul până ce capacul becului nu a fost montat la
loc.
13
RO
DEMONTAREA I REMONTAREA UII
1. Pentru a demonta ua, deschideţi-o complet şi
coborâţi dispozitivele de oprire până când se află în
poziţia de deblocare.
b
a
2. Închideţi uşa cât de mult posibil. Apucaţi bine uşa cu
ambele mâini – nu o ţineţi de mâner.
Demontaţi pur şi simplu uşa, continuând să o închideţi
şi trăgând-o în sus în acelaşi timp, până când se
eliberează din locaş. Lăsaţi uşa deoparte, sprijinită pe o
suprafaţă moale.
a
b
~15°
3. Remontai ua deplasând-o spre cuptor, aliniind
cuplajele balamalelor cu locaşurile şi fixând partea
superioară în locaş.
4. Coborâţi uşa şi apoi deschideţi-o complet. Coborâţi
dispozitivele de oprire în poziţia iniţială: Asiguraţi-vă că
le-aţi coborât complet.
b
a
Aplicaţi o presiune uşoară pentru a verifica dacă
dispozitivele de oprire se află în poziţia corectă.
“CLICK”
5. Încercaţi să închideţi uşa şi asiguraţi-vă că se aliniază
cu panoul de comandă. În caz contrar, repetaţi paşii de
mai sus: Uşa s-ar putea deteriora dacă nu funcţionează
corespunzător.
14
REMEDIEREA DEFECŢIUNILOR
Problemă Cauză posibilă Soluţie
Cuptorul nu funcţionează.
Pană de curent.
Deconectare de la reţeaua
electrică.
Asiguraţi-vă că nu este întrerupt curentul electric, iar cuptorul
este conectat la reţeaua electrică.
Opriţi şi reporniţi cuptorul, pentru a verifica dacă defecţiunea
persistă.
Pe afişaj apare litera „F” urmată de
un număr sau o literă.
Defecţiune cuptor.
Opriţi şi reporniţi cuptorul, pentru a verifica dacă problema
persistă.
Încercaţi să rulaţi „SETĂRI FABRICĂ”, opţiune selectabilă din
secţiunea „SETĂRI”.
Contactaţi cel mai apropiat centru de servicii de asistenţă
tehnică post-vânzare pentru clienţi şi precizaţi numărul care
este prezentat după litera „F”.
Cuptorul nu se încălzeşte.
Când modul „DEMO este în
starea „On” (Pornire), toate
comenzile sunt active şi
meniurile sunt disponibile, însă
cuptorul nu se încălzeşte.
Mesajul DEMO apare pe afişaj la
fiecare 60 de secunde.
Accesaţi „DEMO” din “SETĂRI” şi selectaţi „Off (Oprire).
Lumina se stinge. Modul „ECO” este „On (activ). Accesaţi „ECO” din „SETĂRI” şi selectaţi „Off (Oprire).
Energia electrică din locuinţă se
întrerupe.
Nivel de putere incorect.
Verificaţi dacă reţeaua de domiciliu are o capacitate de peste 3
kW. În caz contrar, reduceţi puterea la 13 A. Accesaţi „PUTERE”
din “SETĂRI” şi selectaţi „Redus”.
Politicile, documentaţia standard şi informaţii suplimentare despre produs pot  găsite:
Vizitând site-ul nostru web docs . whirlpool . eu
Utilizând codul QR
Ca alternativă, contactaţi serviciul nostru de asistenţă tehnică post-vânzare (consultaţi numărul
de telefon din certicatul de garanţie). Când contactaţi serviciul nostru de asistenţă tehnică post-
vânzare, vă rugăm să precizaţi codurile specicate pe plăcuţa
cu date de identicare a produsului dumneavoastră.
XXXXXXXXXXXXXX
Model: xxxXXXXxx
400011547111
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14

Whirlpool W6 OS4 4S1 H BL Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide
Acest manual este potrivit și pentru