depozitarea pe termen lung a alimentelor
congelate.
Pentru a congela alimente proaspete nu este
necesar să modificaţi setarea medie.
Cu toate acestea, pentru o congelare mai rapidă,
rotiţi butonul de reglare a temperaturii spre o
setare mai mare, pentru a obţine o răcire
maximă.
Puneţi alimentele proaspete pregătite pentru
congelare în cele două compartimente
superioare.
Cantitatea maximă de alimente care poate fi
congelată într-o perioadă de 24 de ore este
specificată pe plăcuţa cu datele tehnice, o
etichetă situată în interiorul aparatului.
Procesul de congelare durează 24 de ore: în
acest interval de timp nu mai puneţi alte alimente
la congelat.
ÎNGRIJIREA ŞI CURĂŢAREA
AVERTISMENT! Consultaţi
capitolele privind siguranţa.
CURĂŢAREA INTERIORULUI
Înainte de a folosi aparatul pentru prima oară,
spălaţi interiorul şi toate accesoriile interne cu
apă călduţă şi cu detergent neutru pentru a
înlătura mirosul specific de produs nou, apoi
uscaţi-le bine.
Nu folosiţi detergenţi sau prafuri
abrazive, deoarece vor deteriora
finisajul.
CURĂŢAREA PERIODICĂ
ATENŢIE! Nu trageţi, nu deplasaţi şi
nu deterioraţi conductele şi/sau
cablurile din interiorul carcasei.
ATENŢIE! Procedaţi cu atenţie
pentru a nu deteriora sistemul de
răcire.
ATENŢIE! Când mutaţi aparatul,
ridicaţi din partea frontală, pentru a
evita zgârierea podelei.
Aparatul trebuie curăţat regulat:
1. Curăţaţi interiorul şi accesoriile cu o soluţie
cu apă caldă şi săpun neutru.
2. Verificaţi regulat garniturile uşii şi ştergeţi-le
pentru a vă asigura că sunt curate.
3. Clătiţi şi uscaţi bine.
4. Dacă este accesibil, curăţaţi cu o perie
condensatorul şi compresorul din spatele
aparatului.
Această operaţiune va îmbunătăţi
performanţele aparatului şi va economisi
energia.
DEZGHEŢAREA CONGELATORULUI
Întotdeauna se va forma gheaţă pe
rafturile congelatorului şi în jurul
compartimentului superior.
Decongelaţi congelatorul atunci când
nivelul de gheaţă atinge o grosime
de aproximativ 3-5 mm.
Decongelarea poate fi accelerată
prin punerea unor vase cu apă
fierbinte (nu apă care fierbe) în
interiorul congelatorului.
ATENŢIE! Nu folosiţi niciodată
instrumente metalice ascuţite pentru
a îndepărta gheaţa de pe evaporator
deoarece îl puteţi deteriora. Nu
utilizaţi dispozitive mecanice sau
instrumente diferite de cele
recomandate de producător pentru a
accelera procesul de dezgheţare.
Creşterea temperaturii pachetelor cu
alimente congelate, în timpul
dezgheţării, poate scurta durata de
conservare în siguranţă a acestora.
1. Opriţi aparatul şi scoateţi ştecherul din priză.
2. Scoateţi toate alimentele din acesta,
înfăşuraţi-le în mai multe pagini de ziar şi
puneţi-le într-un loc răcoros.
3. Scoateţi sertarele din congelator.
4. Puneţi materiale izolatoare în jurul sertarelor,
de exemplu pături sau ziare.
5. Lăsaţi uşa deschisă şi introduceţi racleta din
plastic în locaşul corespunzător din partea de
jos, în mijloc, punând un lighean dedesubt
pentru a colecta apa rezultată din
dezgheţare.
6. Răzuiţi cu grijă gheaţa când începe să se
topească (folosiţi o racletă din lemn sau
plastic).
28