62
PUNEREA ÎN FUNCÞIUNE A COMPARTIMENTULUI LA
TEMPERATURÃ JOASÃ
Compartimentul la joasã temperaturã este cu , sau cu
.
În compartimentele cu sau se pot conserva alimentele
congelate pe perioada indicatã pe ambalaj. Dacã
compartimentul la joasã temperaturã e cu , se pot
congela ºi alimente proaspete.
Cantitatea de alimente proaspete care poate fi congelatã în
24 de ore este menþionatã pe plãcuþa cu datele tehnice.
Notã:
Compartimentul la temperaturã joasã poate menþine temperatura
adecvatã pentru conservarea alimentelor, chiar ºi în cazul unei
întreruperi de curent. Oricum, se recomandã ca pe aceastã
perioadã sã se evite deschiderea uºii compartimentului.
Cum se procedeazã pentru congelarea alimentelor proaspete
(doar în compartimentul )
Important
Înveliþi ºi sigilaþi alimentele proaspete de congelat în: folie de
aluminiu, peliculã transparentã, ambalaje impermeabile din
plastic, recipiente din polietilenã cu capac, recipiente pentru
congelator adecvate pentru pãstrarea alimentelor.
Aºezaþi alimentele ce urmeazã a fi congelate în compartimentul
superior, lãsând suficient spaþiu între pachete pentru a permite
circulaþia liberã a aerului.
Pentru o congelare în cele mai bune condiþii, rotiþi butonul
termostatului cu o jumãtate de poziþie înspre valorile inferioare,
când introduceþi alimentele în compartimentul congelator.
Dupã 24 de ore congelarea este realizatã.
Pentru aparate cu compartimentul
Pentru perioada de timp (în luni) de conservare a alimentelor
proaspete congelate, respectaþi datele din tabelul alãturat.
Când cumpãraþi alimente îngheþate, asiguraþi-vã cã:
Ambalajul sau înveliºul sunt intacte, deoarece alimentele se pot
deteriora. Dacã un pachet s-a umflat sau prezintã pete de
umezealã, nu a fost conservat în condiþii optime ºi poate sã fi
suferit un început de dezgheþare.
Alimentele îngheþate trebuie întotdeauna sã fie cumpãrate
ultimele; folosiþi pungi termice pentru transportul acestora.
Când ajungeþi acasã, introduceþi imediat alimentele îngheþate în
compartimentul la joasã temperaturã.
Nu re-îngheþaþi alimente ce au fost parþial dezgheþate, ci
consumaþi-le în 24 de ore.
Evitaþi sau reduceþi la minim variaþiile de temperaturã.
Respectaþi data de expirare indicatã pe ambalaj.
Urmaþi întotdeauna instrucþiunile de pe ambalaj referitoare la
conservarea alimentelor congelate.
Producerea cuburilor de gheaþã
Umpleþi cu apã 2/3 din tãviþa pentru gheaþã ºi aºezaþi-o în
compartimentul la joasã temperaturã.
În cazul în care tãviþa s-a lipit pe fundul compartimentului la
joasã temperaturã, nu folosiþi instrumente ascuþite sau tãioase
pentru a o dezlipi.
Pentru a înlesni scoaterea cuburilor de gheaþã din tãviþã, îndoiþi-
o uºor.
LUNI ALIMENTE
3RO33007.fm Page 62 Monday, January 27, 2003 3:51 PM