Russell Hobbs 23410-56 Manual de utilizare

Categorie
Fabricanți de sandvișuri
Tip
Manual de utilizare
63
Citiți instrucțiunile, păstrați-le într-un loc sigur; dacă dați aparatul altcuiva, nu uitați să dați şi instrucțiunile.
Îndepărtați toate ambalajele înainte de folosire.
PREVEDERI IMPORTANTE DE SIGURANŢĂ
Respectați măsurile de siguranță de bază, inclusiv:
Aparatul poate fi folosit de copii în vârstă de 8 ani sau mai mari și de către
persoane cu capacități fizice, senzoriale sau mentale reduse sau lipsă de
experiență și cunoștințe dacă sunt supravegheați/instruiți și înțeleg
pericolele la care se supun. Copiii nu trebuie să se joace cu aparatul.
Curățarea și utilizarea de către utilizator nu trebuie efectuate de copii decât
dacă aceștia au peste 8 ani și sunt supravegheați. Nu lăsați aparatul și
cablul la îndemâna copiilor sub 8 ani.
Nu conectați aparatul prin intermediul unui sistem cu temporizator sau cu
comandă de la distanță.
¬ Suprafețele aparatului se vor încinge.
În cazul în care cablul este deteriorat, trebuie înlocuit de către fabricant,
agentul de service sau orice altă persoană calificată, pentru a evita
accidentele.
b Nu folosiți acest aparat lângă cadă, duş, chiuvetă sau alte recipiente ce conțin apă.
Nu împachetați mâncarea în folie de plastic, pungi din polietilenă sau folie de aluminiu. Riscați să
deteriorați grătarul şi să produceți un incendiu.
Nu folosiți aparatul decât pentru gătit alimente.
Nu operați aparatul dacă este stricat sau nu funcționează corect.
EXCLUSIV PENTRU UZ CASNIC
SCHIŢE
1. Bec alimentare (roșu)
2. Bec termostat (verde)
3. Plăci grătar
4. Tavă pentru stropi
5. Picior (dedesubt)
6. Cârlige pentru depozitarea cablului (pe picior)
7. Întrerupător
ÎNAINTE DE PRIMA UTILIZARE
Ştergeți grătarul cu o cârpă umedă.
Este posibil ca grătarul dvs. să scoată puțin fum la prima utilizare. Acest lucru este normal și va
dispărea în scurt timp.
ÎNCLINAREA/COBORÂREA GRĂTARULUI
Puteți înclina grătarul, pentru ca grăsimea și zeama să se scurgă în tava pentru stropi atunci când gătiți
alimente precum burgeri, carne etc. Alternativ, puteți folosi grătarul coborât pentru prepararea
alimentelor precum panini, sendvișuri etc.
Pentru a înclina grătarul, extindeți piciorul în sus, sub grătar (FIG. B). Pliați din nou piciorul pentru a coborî
grătarul.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
64
MODUL DE FOLOSIRE AL GTARULUI
Aşezați aparatul pe o suprafață stabilă, nivelată, termorezistentă.
Glisați tava pentru stropi între cele două ghidaje de sub partea frontală a grătarului (FIG. A). Glisați
tava la maximum. Tava pentru stropi va colecta grăsimea și zeama ce se scurge de pe plăci în timpul
preparării.
1. Băgați întrerupătorul în priză.
2. Comutați întrerupătorul la I.
3. Becul termostatului se va aprinde atunci când aparatul atinge temperatura de funcționare.
4. ezați alimentele pe fundul grătarului cu o spatulă sau un cleşte, nu cu degetele. Nu folosiți obiecte
metalice sau ascuțite, veți deteriora suprafețele neaderente. Închideți grătarul.
5. După ce ați terminat de gătit, mutați comutatorul pe O şi scoateți grătarul din priză.
Verificați dacă sunt bine făcute. Dacă aveți dubii, mai lăsați-le puțin.
Gătiți carnea, puiul sau derivatele (mici, burgeri etc.) până când se evaporă sucul. Gătiți peştele până
când carnea devine opacă.
Scoateți alimentele gătite cu ustensile de lemn sau plastic
Balamaua este articulată, pentru a se putea închide chiar şi atunci când se folosesc alimente groase
sau cu forme ciudate.
Plăcile grătarului trebuie să fie paralele, pentru a evita gătirea neuniformă.
ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREŢINERE
1. Scoateți aparatul din priză şi lăsați-l să se răcească înainte de a-l curăța sau depozita.
2. Ştergeți suprafețele exterioare cu o cârpă umedă curată.
3. Pentru a îndepărta petele persistente, folosiți un prosop de bucătărie înmuiat în puțin ulei de gătit.
4. Spălați tava pentru stropi cu apă fierbinte cu detergent, sau în coşul de sus al maşinii de spălat vase.
Nu folosiți bureți de bucătărie, bureți de sârmă sau săpun.
În locurile unde plăcile superioare şi inferioare fac contact, suprafețele neadezive pot arăta urme de
uzură. Aceasta este doar un defect de aspect şi nu va afecta funcționarea corectă a grătarului.
DEPOZITARE
Pentru a economisi spațiu, coborâți clapa, strângeți cablul în compartiment, apoi depozitați grătarul în
poziție verticală.
RECICLAREA
W
Pentru a evita problemele de mediu și de sănătate cauzate de substanțele periculoase,
aparatele și bateriile reîncărcabile și cele obișnuite marcate cu unul dintre aceste
simboluri, nu trebuie eliminate împreună cu deșeurile municipale nesortate. Eliminați
întotdeauna produsele electrice și electronice și, după caz, bateriile reîncărcabile și
cele obișnuite, la un punct de reciclare/colectare corespunzător.
TIPI DE GĂTIRE ŞI SIGURANŢA ALIMENTELOR
Folosiți aceşti timpi doar în scop informativ. Se aplică alimentelor proaspete sau complet decongelate,
gătite la temperatură medie. Pentru alimente congelate, adăugați 2-3 minute pentru fructe de mare, 3-6
minute pentru carne şi pui, în funcție de grosimea şi densitatea alimentelor.
Pentru alimente pre-ambalate, urmați instrucțiunile de pe ambalaj sau etichetă.
65
CARNE DE VITĂ MIN SANDVIŞURI MIN
file 5-7 brânză 2-3
spate 7-8 şuncă (gătită) 5-6
burger, 100 g 7-8
kebab, cub de 25 mm 7-8 GUSTĂRI
muşchi 5-7 calzone 8-9
cârnați 6-8 hot dogs 2-3
muşchi 7-9
costiță 8-9 CARNE DE PUI/CURCAN
bucăți de piept de pui 5-7
CARNE DE MIEL aripioare (pui) 5-7
kebab, cub de 25 mm 7-8 piept de curcan, feliat 3-4
spate 4-6
LEGUME
FRUCTE DE MARE vinete, felii/cuburi 8-9
file de somon 3-4 ceapă, solzi 5-6
file de biban 3-5 ardei, felii subțiri 6-8
friptură de halibut, 12-25 mm 6-8 ardei, copți, apoi decojiți 2-3
friptură de somon, 12-25 mm 6-8 ardei întregi unşi cu ulei 8
friptură de peşte-spadă, 12-25 mm 6-9 cartofi, felii/cuburi 7-9
friptură de ton, 12-25 mm 6-8 asparagus 3-4
kebab, cub de 25 mm 4-6
creveți 1-2
scoici 4-6 FRUCTE
mere, jumătăți/felii 6-8
CARNE DE PORC banane, tăiate pe lungime 3-4
cotlet, 12mm 5-6 nectarine, jumătăți/felii 3-5
pulpă 5-6 piersici, jumătăți/felii 3-5
kebab, cub de 25 mm 7-8 ananas, felii 3-7
cârnați 6-8
muşchi file fraged, 12 mm 4-6
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

Russell Hobbs 23410-56 Manual de utilizare

Categorie
Fabricanți de sandvișuri
Tip
Manual de utilizare