93
PROTECŢIA MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR
1. Ambalajul
Materialul de ambalaj poate fi reciclat în
proporţie de 100%, așa după cum este confirmat
de simbolul de reciclare .
2. Produsele
Aparatele sunt fabricate din materiale reciclabile.
Dacă decideţi să aruncaţi aparatele, acţionaţi
responsabil și respectaţi reglementările locale
pentru eliminarea deșeurilor. Când le veţi
arunca, tăiaţi cablurile electrice de alimentare
astfel încât aparatele să nu mai poată fi
conectate la reţeaua electrică.
Declaraţie de conformitate
Aceste aparte sunt destinate să intre în contact cu
produse alimentare și sunt construite în conformitate
cu Directiva Europeană 89/109/CEE.
•
Aparatele sunt destinate în exclusivitate uzului
casnic pentru gătit. Orice altă utilizare a
aparatelor (ca de exemplu. încălzirea camerelor)
este considerată ca întrebuinţare improprie și
deci potenţial periculoasă.
•
Aparatele sunt proiectate, fabricate și
comercializate în concordanţă cu:
•
Normele de siguranţă din Directiva
“Tensiuni joase” 73/23/CEE.
•
Normele de protecţie din Directiva EMC
(Compatibilitate electromagnetică) 89/336/CEE.
•
Normele din Directiva 93/68/CEE.
•
Izolaţia electrică: Clasa
(I)
.
MĂSURI DE PRECAUŢIE ȘI RECOMANDĂRI
GENERALE
•
Înaintea oricărei activităţi de întreţinere a
aparatului, deconectaţi-l de la sursa de
alimentare cu energie electrică.
•
Nu lăsaţi copiii în apropierea aparatului atunci
când este în stare de funcţionare și nici atunci
când tocmai a fost oprit.
•
Aparatul trebuie să fie reparat sau reglat numai
de către un tehnician calificat.
•
Asiguraţi-vă ca firele electrice ale altor aparate
electrice din aproprierea suprafeţei de gătit să nu
intre în contact cu părţile fierbinţi.
• Nu aprindeţi zonele de gătit dăcă nu este nici
un vas de gătit pe ele.
•
Suprafaţa de gătit are zone de gătit de diferite
dimensiuni. Utilizaţi vase de gătit cu diametrul
bazei de dimensiuni egale sau puţin mai mari
decât diametrul zonei de gătit. Folosiţi oale cu
fundul plat. Utilizarea oalelor cu fundul concav
sau convex poate deteriora suprafaţa de gătit.
•
Nu utilizaţi suprafaţa de gătit ca suprafaţă de
lucru sau ca suprafaţă de depozitare.
•
Nu lăsaţi aparatul nesupravegheat atunci când se
prăjesc alimentele: pericol de incendiu.
•
Dacă suprafaţa din sticlă ceramică se sparge sau
se crapă din cauza unui impact violent (căderea
unor obiecte, etc.), nu o mai folosiţi și apelaţi
imediat la Service-ul autorizat.
•
Nu puneţi alimente ambalate în folie de aluminiu,
recipiente din plastic sau cârpe de bucătărie pe
zonele de gătit fierbinţi.
•
Nu târâiţi vasele de gătit pe suprafaţa de gătit din
sticlă-ceramică - pericol de a se zgâria.
Pentru a evita deteriorarea iremediabilă a
suprafeţei din sticlă-ceramică, se recomandă
să nu folosiţi:
- Vase cu fund care nu este perfect plat;
- vase metalice cu fund emailat.
•
Evitaţi să împrăștiaţi zahăr sau alte substanţe
asemănătoare pe suprafaţa de gătit. Dacă este
necesar, curăţaţi suprafaţa de gătit cu atenţie,
urmând instrucţiunile de îngrijire și întreţinere din
acest manual.
6ro66001.fm5 Page 93 Tuesday, December 18, 2001 2:41 PM