Russell Hobbs 21200-56 Manual de utilizare

  • Bună! Sunt un chatbot AI antrenat să vă ajut cu Russell Hobbs 21200-56 Manual de utilizare. Am citit deja documentul și sunt gata să vă ofer răspunsuri clare și simple.
60
Citiţi instrucţiunile, păstraţi-le într-un loc sigur; dacă daţi aparatul altcuiva, nu uitaţi să daţi şi
instrucţiunile. Îndepărtaţi toate ambalajele înainte de folosire.
A PREVEDERI IMPORTANTE DE SIGURANŢĂ
Respectaţi măsurile de siguranţă de bază, inclusiv:
1 Acest aparat poate fi folosit de către persoane cu capacităţi fizice,
senzoriale sau mentale reduse sau lipsă de experienţă și
cunoștinţe dacă sunt supravegheate/instruite și înţeleg pericolele
la care se supun.
•Copiii nu trebuie să folosească sau să se joace cu aparatul.
•Nu lăsaţi aparatul și cablul la îndemâna copiilor.
cUtilizarea incorec a aparatului poate produce leziuni.
2 Scoateţi aparatul din priză înainte de asamblare, dezasamblare
sau curăţare.
3 Nu lăsaţi aparatul nesupravegheat atunci când este în funcţiune.
4 În cazul în care cablul este deteriorat, trebuie înlocuit de către
fabricant, agentul de service sau orice altă persoană calificată,
pentru a evita accidentele.
LNu introduceţi aparatul în lichid.
5 Ţineţi degetele, părul, hainele şi ustensilele de bucătărie departe de teluri/spiralele pentru
frământat.
6 Nu folosiţi alte accesorii sau ataşamente decât cele furnizate de noi.
7 Nu folosiţi aparatul în niciun alt scop decât cel descris în aceste instrucţiuni.
8 Nu operaţi aparatul dacă este stricat sau nu funcţionează corect.
exclusiv pentru uz casnic
C MONTAREA TELURILOR/SPIRALELOR PENTRU FRĂMÂNTAT
1 Opriţi (2) şi scoateţi mixerul din priză înainte de a monta sau scoate telurile/spiralele pentru
frământat.
2 Rotiţi fiecare tel sau spirală pentru a alinia vârfurile de pe ax cu şanţurile de pe capul de
angrenare, apoi împingeţi-l în capul de angrenare până când se aude un clic.
3 Montaţi spirala pentru frământat cu partea de jos în formă de „L“ pe capătul angrenajului cu
orificiul mare.
4 Montaţi telul cu butonul din plastic pe partea de jos a capătului angrenajului cu orificiu mare.
5 Folosiţi ambele teluri sau ambele spirale pentru frământat, nu le amestecaţi.
5 DEMONTAREA TELURILOR/SPIRALELOR PENTRU FRĂMÂNTAT
6 Opriţi aparatul (2) şi scoateţi-l din priză.
7 Ţineţi ambele teluri/spirale, pentru a preveni sărirea lor, şi apăsaţi 5. Vor fi scoase de pe
capetele angrenajului.
C CONTROLUL VITEZEI
8 Comutaţi comanda de control al vitezei pe 2.
9 gaţi întrerupătorul în priză.
10 Becul de alimentare va lumina atâta timp cât aparatul este conectat la sursa de curent.
11 Comutaţi comanda de control al vitezei la viteza pe care o doriţi (de la 1 la 5).
12 Comutaţi comanda de control al vitezei pe 2 pentru a opri motorul.
61
[
13 Scoateţi din priză pentru a stinge becul.
14 În general, cantităţile mari, amestecurile dense şi un procent mai mare de substanţe solide
decât lichide sugerează un timp mai lung de preparare şi o viteză mai mică.
15 Cantităţile mai mici, amestecurile mai puţin dense şi mai multe lichide decât produse solide
sugerează timp de preparare mai scurt şi viteze mai mari.
Y BUTON TURBO
16 Apăsând butonul turbo, veţi anula viteza setată prin butoanele de viteză, iar aparatul va
funcţiona puţin la o viteză mare.
17 Funcţionează doar atunci când motorul deja este pornit (de la 1 la 5).
C FOLOSIREA MIXERULUI
18 Folosiţi telurile pentru bătut/aerat cocă fină, unt, albuşuri de ou şi frişcă.
19 Folosiţi spiralele pentru a amesteca aluatul mai dens (ex. pâine, prăjituri de fructe).
20 Atunci când preparaţi un aluat, folosiţi mixerul doar pentru amestecarea ingredientelor. Nu îl
folosiţi pentru frământat. Îl veţi supraîncărca şi veţi deteriora motorul.
21 Comutaţi comanda de control al vitezei pe 2 pentru a opri motorul.
22 Nu lăsaţi motorul să funcţioneze continuu mai mult de 3 minute, se poate supraîncălzi. După
3 minute, opriţi aparatul pentru cel puţin 3 minute, pentru a-şi reveni.
23 Dacă motorul începe să dea semne de oboseală, adăugaţi mai mult lichid, dacă este posibil,
sau opriţi aparatul şi continuaţi cu mâna.
C FOLOSIREA SUPORTULUI ŞI VASULUI
24 Aşezaţi vasul pe suport.
25 Montaţi telurile/spiralele pentru frământat la mixer.
26 Împingeţi mixerul în jos şi înapoi, în partea scobită de sus a braţului.
27 Veţi auzi cum se va fixa printr-un clic.
28 Pentru a ridica/coborî braţul, apăsaţi şi menţineţi apăsat dispozitivul de deblocare a braţului,
repoziţionaţi braţul, apoi eliberaţi dispozitivul de deblocare a braţului.
29 Pentru a scoate mixerul de pe braţ, apăsaţi U înainte, înspre mixer, şi ridicaţi mixerul în sus şi
înainte.
30 Când motorul este în funcţiune, mişcarea telurilor va roti vasul, pentru a ajunge la toate
ingredientele.
31 Pentru a optimiza şi mai mult procesul de amestecare, încercaţi să rotiţi uşor vasul în direcţia
opusă.
C ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREŢINERE
32 Opriţi aparatul (2) şi scoateţi-l din priză.
33 Curăţaţi suprafeţele exterioare ale aparatului cu o cârpă umedă.
` Spălaţi telurile şi spiralele cu apă fierbinte cu detergent, sau în coşul pentru tacâmuri al
maşinii de spălat vase.
W
PROTEJAREA MEDIULUI
Pentru a evita probleme de mediu şi sănătate cauzate substanţele periculoase din
aparatele electrice şi electronice, aparatele marcate cu acest simbol nu trebuie aruncate direct la
gunoi, ci trebuie recuperate, refolosite sau reciclate.
instrucţiuni
schiţe
1 capete angrenaj (dedesubt)
2 orificiul mare
3 vârfuri
4 flanşă
5 teluri
6 buton din plastic
7 spirale frământat
8 bec alimentare
9 comandă de control al
vitezei
10 mâner
11 ventilatoare
12 vas
13 braţ
14 dispozitiv de deblocare a
braţului
15 suport
` se poate spăla în mașina de
spălat vase
62
reţete
t = o linguriţă (5ml)
E = ou, mare (63-73g)
g = grame
m = mililitri
rulouri (lucraţi cu telul pentru bătut)
400 g făină simplă
1 E ou
300 m lapte
½ t sare
ulei vegetal
Amestecaţi oul şi laptele într-o cană. Puneţi făina într-un castron. Adăugaţi sarea. Mixaţi la viteză
medie. Adăugaţi treptat lichidul. Măriţi treptat viteza până când ingredientele se omogenizea.
Puneţi cantităţi mici de amestec într-o cratiţă încinsă, uşor unsă. Gătiţi până când capătă o
culoare maronu-aurie pe ambele părţi (1 minut). Puneţi deoparte şi păstraţi temperatura caldă.
reţete disponibile pe site-ul nostru web
http://www.russellhobbs.com/ifu/550932
1/72