RO70
Interiorul cuptorului
IMPORTANT: Nu folosiţi bureţi abrazivi sau de sârmă sau răzuitoare metalice. Cu timpul, utilizarea lor poate duce la
deteriorarea suprafeţelor emailate şi a sticlei uşii cuptorului.
• După fiecare utilizare, lăsaţi cuptorul să se răcească, apoi curăţaţi-l, de preferat când încă este cald, pentru a înlătura
murdăria depusă şi petele cauzate de resturile de mâncare (de ex. alimente cu conţinut ridicat de zahăr).
• Folosiţi detergenţi speciali pentru curăţarea cuptorului şi urmaţi cu stricteţe instrucţiunile producătorului.
• Curăţaţi geamul uşii cu detergenţi lichizi speciali. Uşa cuptorului poate fi scoasă pentru a facilita curăţarea (vezi
ÎNTREŢINEREA).
• Rezistenţa superioară a grillului (vezi ÎNTREŢINEREA) poate fi coborâtă (numai la unele modele) pentru a curăţa partea de
sus a cuptorului.
NOTĂ: când se gătesc alimente cu un conţinut ridicat de apă (de ex. pizza, legume etc.) se poate forma condens pe partea
internă a uşii şi pe garnitură. După ce cuptorul s-a răcit, uscaţi cu o cârpă sau un burete.
Accesoriile:
• Puneţi accesoriile la înmuiat în apă cu detergent pentru vase, după utilizare, mânuindu-le cu mănuşi de bucătărie, dacă
sunt încă fierbinţi.
• Resturile de mâncare se pot îndepărta uşor cu o perie sau cu un burete.
Curăţarea peretelui posterior şi a panourilor catalitice laterale ale cuptorului (dacă
există):
IMPORTANT: nu folosiţi detergenţi corozivi sau abrazivi, perii aspre, bureţi de sârmă sau sprayuri pentru cuptor, care ar
putea deteriora suprafaţa catalitică şi i-ar distruge proprietăţile de autocurăţare.
• Lăsaţi cuptorul să funcţioneze în gol la o temperatură de 200°C timp de circa o oră, cu funcţia „Convecţie”.
• După aceea, lăsaţi aparatul să se răcească, înainte de a îndepărta resturile de alimente cu un burete.
Ciclul de curăţare al cuptoarelor cu funcţia piroliză (dacă există în dotare):
Această funcţie permite eliminarea murdăriei produse în timpul coacerii. Resturile de murdărie sunt arse (la o temperatură de
circa 500°C), producând depuneri care pot fi înlăturate uşor, cu un burete umed, după răcirea cuptorului. Nu activaţi funcţia de
autocurăţare după fiecare coacere, ci doar atunci când cuptorul este foarte murdar sau când se emană fum şi mirosuri neplăcute
atât în etapa de preîncălzire, cât şi de preparare.
• În cazul în care cuptorul este instalat sub o plită, asiguraţi-vă că în timpul ciclului de autocurăţare (piroliză) arzătoarele cu
gaz sau arzătoarele electrice sunt stinse.
• Accesoriile trebuie scoase din aparat înainte de a activa piroliza.
• Pentru a obţine rezultate optime când curăţaţi uşa, eliminaţi depunerile de dimensiuni mai mari cu un burete umed,
înainte de a utiliza funcţia de piroliză.
Aparatul este dotat cu două 2 funcţii pirolitice:
1. Ciclul economic (PYRO EXPRESS/ECO): consumul se reduce cu circa 25 % faţă de ciclul pirolitic standard. Activaţi-l la
intervale regulate (după ce aţi gătit carne de cel puţin 2-3 ori consecutiv).
2. Ciclul standard (PYRO): garantează curăţarea eficientă când cuptorul este foarte murdar.
• În orice caz, după un anumit număr de utilizări, în funcţie de gradul de murdărie, se recomandă, printr-un mesaj de pe
afişaj, să efectuaţi un ciclu de autocurăţare.
NOTĂ: în timpul funcţiei de piroliză, uşa cuptorului rămâne blocată şi este imposibil să fie deschisă până când
temperatura din interiorul cavităţii nu ajunge la un nivel adecvat.
SCOATEREA GRĂTARELOR LATERALE
Grătarele laterale de susţinere a accesoriilor sunt dotate cu două şuruburi de fixare (Fig. 1) care le măresc stabilitatea.
1. Scoateţi şuruburile şi plăcuţele corespunzătoare din dreapta şi din stânga, folosind o monedă sau o unealtă (Fig. 2).
2. Scoateţi grătarele ridicându-le (1) şi rotindu-le (2) aşa cum se arată în Fig. 3.
AVERTIZARE
- Nu atingeţi cuptorul în timpul ciclului de piroliză.
- Nu lăsaţi copiii să se apropie de cuptor în timpul ciclului de piroliză.
ÎNTREŢINEREA
Fig. 1 Fig. 2 Fig. 3
501930000652.book Page 70 Thursday, February 28, 2013 12:56 PM